IZBOR NAJBOLJIH U HRVATSKOJ

Pula među top 5 hrvatskih gradova u kategoriji ekonomije. Najavljen centar za inovacije koji će gradu donijeti novi identitet

| Autor: Glas Istre
Pula iz zraka

Pula iz zraka


U izboru najboljih hrvatskih gradova, koji Hanza Media petu godinu zaredom provodi u suradnji s portalom Gradonačelnik.hr, Grad Pula svrstao se među top 5 najuspješnijih velikih hrvatskih gradova u kategoriji ekonomije.

"Raduje me što je Pula ušla u finale izbora za najbolji grad u kategoriji ekonomije velikih gradova. Biti u prestižnom društvu najboljih gradova Hrvatske predstavlja nam veliko zadovoljstvo i potvrđuje da koračamo pravim putem. Potpora koju pružamo našim poduzetnicima svake je godine sve veća, a posebno je to značajno u ovom neizvjesnom financijskom vremenu u kojem živimo. Mišljenja sam da jedino dobro promišljenim i pravovremenim mjerama možemo očekivati pozitivan ishod i daljnji razvoj gospodarstva", rekao je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Dodao je kako je jedan od aktivnih programa, kojima Grad Pula potiče poduzetnike, onaj putem dodjele bespovratnih sredstava "Potpore Pula". Od 2012. do 2022. godine, kroz 10 programa dodjele bespovratnih potpora, Grad Pula odobrio je 1.083 zahtjeva poduzetnika te im je isplaćeno više od 12,5 milijuna kuna.

Nadalje, najveći istarski grad pokrenut će i Pulski centar za inovacije, koji će gradu donijeti nova radna mjesta i novi identitet.

U završnicu izbora za Najbolji grad ove je godine ušlo 40 gradova u četiri kategorije. Ovogodišnji izbor najboljih gradova u kategoriji ekonomije donio je u završnici oštru konkurenciju u sve tri grupe gradova. Među velikim gradovima za naslov najboljeg, osim Pule, konkuriraju Koprivnica, Krapina, Samobor i Varaždin.

Titulu najboljeg ponijet će 15 gradova, čijim će predstavnicima priznanja biti dodijeljena na svečanosti proglašenja 1. prosinca u Opatiji. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater