NA METI ORGANA GONJENJA

Policija podnijela kaznenu prijavu protiv bivšeg pročelnika u Gradu Puli Aleksandra Matića

| Autor: Marcello ROSANDA
Aleksandar Matić (snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)

Aleksandar Matić (snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)


Istarska policija podnijela je kaznenu prijavu protiv bivšeg pročelnika Ureda Grada Pule i bivšeg direktora Castruma Aleksandra Matića, neslužbeno saznajemo.

Kaznena prijava je podnesena zbog sumnje da su dvojica hrvatskih državljana u dobi od 48 i 64 godine te 40-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine počinili kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene ili poslovne isprave. Prijava je podnesena nadležnom državnom odvjetništvu po završetku svih istražnih radnji, među kojima se provelo i ispitivanje svih uključenih u sporna djela.

Kako doznajemo, 48-godišnjak je upravo Matić, dok su ostala dvojica (Č. T. iz BiH i R. Z.) odgovorne osobe u firmama s kojima je on, kako sumnja policija, dogovorio da naprave lažne račune i fakture kako bi prikrio da je novac potrošio u privatne svrhe.

Naime, Matić je kazneno prijavljen da je uz pomoć te dvije tvrtke (jedna informatička i jedna građevinska), krivotvoreći dokumente i ispostavljajući lažne fakture i račune, došao do radijatora, frižidera, tablet uređaja, televizora i slično. Gradskom poduzeću Castrum je tako, sumnja se, nanesena šteta od tridesetak tisuća kuna.

Navedena dobra su potom navodno darovana saborskom zastupniku IDS-a Marinu Lerotiću i županijskom pročelniku Dušku Kišberiju, te naravno samom Matiću. Iako se špekuliralo da je od ove rabote profitirao i župan Boris Miletić, prema neslužbenim informacijama to ipak nije točno.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater