NAJNOVIJEZATAŠKANI INCIDENT?

Djelatnik labinskog Vodovoda OTROVAN KLOROM u crpnoj stanici Fonte Gaja


Djelatnik labinskog Vodovoda Denis Vozila 5. veljače umalo je ozbiljno stradao prilikom obilaska pumpne stanice na izvoru Fonte Gaja. Tijekom rutinske kontrole postrojenja Vozila je osjetio intenzivno prisustvo klora, koji može biti smrtonosan već kad se popne na količinu od 1 posto u zraku. Mjesecima se o ovom incidentu šutjelo, zbog čega se pojavila sumnja da je direktor Vodovod Dino Škopac cijelu stvar zataškao. No na incident je na sjednici labinskog Vijeća podsjetila vijećnica Neel Rocco (SDP).

Prema njezinim riječima, nakon što se pribrao Vozila je poduzeo sve da spriječi moguću katastrofu te je o incidentu obavijestio poslovođu, koji je obavijestio direktora. Tragične posljedice izbjegnute su, tvrdi Rocco, isključivo zbog iskustva radnika, kao i čiste sreće.

- Pošto se loše osjećao, djelatnik je zatražio liječničku pomoć. Liječnik je predložio bolovanje, ali u kasnijem razgovoru s djelatnikom, direktor Vodovoda mu je "toplo preporučio" da ne otvara bolovanje. Kad je vijećnica Tanja Pejić 26. lipnja tražila da direktor Vodovoda pojasni ovaj slučaj, direktor je rekao da nije zabilježen nikakav incident. Time je direktor lagao, ne samo nama vijećnicima i prisutnima, već svim građanima, oštra je bila Rocco, dodavši da bi se direktor zbog ovog incidenta trebao povući s pozicije. (B. BIOČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike