muke po parkingu

PRIJEVOZ TURISTA ŠATLOVIMA U PULI JOŠ NA ČEKANJU. Doznali smo detalje 

Parkiranje je zasad besplatno: turisti mogu ostaviti automobile i potom se ukrcati na autobus na liniji Šijana -Stoja, čije je stajalište udaljeno stotinjak metara zapadno. Iz Grada kažu da je prije uvođena sustava Park&ride potrebno utvrditi cjenik

| Autor: Paulo GREGOROVIĆ
(Snimio Paulo Gregorović)

(Snimio Paulo Gregorović)


Pula je dobila novo parkiralište s više od 500 parkirnih mjesta na površini većoj od 11,5 tisuća četvornih metara. Tucanikom prekriven parking, osvijetljen rasvjetom koja se napaja putem sunčanih kolektora nalazi se na lokaciji između trgovačkih centara Eurospin i Spar.

Najveća je to gradska investicija koja je dovršena do 15. srpnja, kada je stupila na snagu zabrana izvođenja građevinskih radova koja traje sve do 15. kolovoza. Zasad je parkiranje na toj lokaciji besplatno: turisti mogu ostaviti automobile i potom se ukrcati na autobus na liniji Šijana-Stoja, čije je stajalište udaljeno stotinjak metara zapadno, pored Spara. Autobus vozi svakih 20 minuta, a tuda prolaze još tri autobusne linije (Jadreški-Sisplac, Monte Šerpo-Autobusni kolodvor i Medulin-Pula) pa onaj tko tu besplatno parkira može birati autobusne linije koje voze nekoliko puta svakih sat vremena do centra grada.

Jučer, u vrijeme našeg obilaska, to je parkiralište bilo potpuno prazno. No, u isto vrijeme naišli smo na puno slobodnih mjesta u centru grada jer se za najveće vrućine malo Puljana i turista vozi po gradu. Uočili smo da su zatvorena i ostala gradilišta na kojima se svega dan ranije gradilo punom parom. U skladu s odlukom gradskih otaca, obustavljeni su radovi na dijelu Marulićeve ulice gdje se gradi poduzetnički centar Coworking Pula. Ipak, zbog sigurnosti sudionika u prometu, i dalje je ostao sužen kolnik pored gradilišta s prolaznom širinom ceste od 3,25 metara jer je zatvoren lijevi prometni trak. Nastavak gradnje se očekuje sredinom kolovoza, a dovršetak 8. listopada ove godine.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of