NAJNOVIJE


VODNJAN

Sve se više mladih Istrana nadmudruje na 64 crno-bijela polja: Šahovsku nedjelju proslavili Niko Peruško i Loris Cinkopan


Nakon što je početkom mjeseca u Vodnjanu odigran prvi kadetski šahovski turnir Dan svetog Blaža, Dom mladih i opet su ispunile mlade šahistice i šahisti i učinili ga poprištem nadmudrivanja na 64 crno-bijela polja. U nedjelju je odigrano čak tri turnira - Šahovski klub Vodnjan je uz tehničku i sudačku potporu Šahovskog saveza Istarske županije pokrenuo seriju kadetskih turnira do 16 godina starosti, organizirani su i odigrani proteklog vikenda dva turnira za dvije grupe, a nakon toga u Domu su zaigrali i seniori.

Na B turniru nastupilo je 13 kadeta

Na A turniru nastupaju kadeti i kadetkinje koji već nekoliko godina nastupaju za ekipe klubova i na raznim natjecanjima, a na B turniru su početnici, kadeti i kadetkinje koji su odnedavno počeli vući prave poteze. U prvoj grupi, A turniru, nastupilo je 12 kadeta i jedna kadetkinja, a uvjerljivo je među njima slavio Niko Peruško (ŠK Pula) sa stopostotnim učinkom. Drugo mjesto osvojio je njegov klupski kolega Janko Soklić, a na diobi trećeg mjesta našli su se Vid Krešić i Ivano Sundać (obojica ŠK Crikvenica) pa su dodatni kriteriji donijeli Krešiću treće mjesto. Najbolji predstavnik domaćina, Emanuel Pačić, osvojio je šesto mjesto.

Na B turniru nastupilo je 13 kadeta i šest kadetkinja, a dominirali su kadeti i kadetkinje iz Osnovne škole Veli Vrh, koji su osvojili i prva tri mjesta - Loris Cinkopan i Fiorella Debrevi turnir su završili s istim brojem bodova, ali je pobjeda u međusobnom susretu donijela Cinkopanu prvo mjesto. Njihovom školskom kolegi Nikoli Milovanoviću pobjeda je u međusobnom susretu protiv Zvana Sošića (ŠK Batana, Rovinj), s kojim je dijelio isti broj bodova, donijela treće, a Sošiću četvrto mjesto.

Sve popularniji među mladima

U poretku su slijedili predstavnici domaćina Duje Vicković i Daniel Pačić.

Šah sve više dobiva na popularnosti među mladima, o čemu svjedoči da su uz OŠ Veli Vrh, koja odnedavno ima registriran šahovski klub, nastupili brojni učenici i učenice iz Juršića, Svetvinčenta, Kanfanara, Barbana i Vodnjana, što je rezultat pokretanje šahovskih sekcija u školama. Njih od ove školske godine provodi Šahovski savez IŽ-a uz potporu općina. Do kraja godine planirano je održavanje još sedam ovakvih turnira, rezultati svakog turnira će se zbrajati da bi se na kraju godine nagradili ukupni godišnji pobjednici. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of
Webcams provided by webcams.travel add a webcam