SJAJAN USPJEH HRVATSKOG REDATELJA

Kratkometražni film Mate Ugrina dobio njemačku nagradu First Steps

vizkultura.hr

vizkultura.hr


Kratkometražni igrani film "U međuvremenu" hrvatskog redatelja Mate Ugrina dobio je prestižnu nagradu First Steps koju dodjeljuje Njemačka filmska akademija završnim projektima filmskih škola njemačkog govornog područja, odnosno Njemačke, Austrije i Švicarske.

"Ljeto je i ulice su puste u malenom gradu. Mještani se okupljaju na javnom bazenu. Dva prijatelja se rastaju", kratki je opis nagrađenog 18-minutnog filma iz 2017. koji je već sudjelovao na nizu festivala.

Riječ je o njemačko-hrvatskoj koprodukciji, nastaloj kao diplomski film na akademiji u Hamburgu.

Mate Ugrin (Pula, 1986.) diplomirao je filmsku režiju 2012. na beogradskoj Akademiji umjetnosti i završio diplomski studij filma na Fakultetu umjetnosti u Hamburgu, a apsolvira i majstorski programi na Fakultetu umjetnosti u Berlinu. Do sada je režirao nekoliko kratkih igranih filmova, među kojima se izdvajaju "Mjesta u blizini"i "U međuvremenu".

Mlade talente za nagradu First Steps nominiraju tri žirija u sedam različitih kategorija, a film "U međuvremenu" dobio je priznanje u kategoriji najboljeg kratkog filma.

Taj mu je film prikazan na  Međunarodnom festivalu kratkometražnog filma u Hamburgu, na Danima hrvatskog filma, na

Splitskom filmskom festivalu, na Tabor Film FEstivalu, na   L'Alternativi – Festivalu nezavisnog filma u Barceloni, na prošlogodišnjem  25 FPS-u, gdje je osvojio nagradu Green DCP, na Festivalu autorskog filma i Filmfestu, Međunarodnom festivalu kratkometražnog filma u Dresdenu, gdje je također nagrađen.

Njegov novi film radnog naslova "Branka" u produkciji Dinaridi filma dobio je potporu Hrvatskog audiovizualnog centra. (Hina)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater