VENTILACIJA PROSTORA

Renovirate li staru kuću ili gradite novu? Pazite da ne napravite ovu grešku

Izvor: Lunos ventilacije

Izvor: Lunos ventilacije


Suvremeni trendovi u gradnji i renoviranju teže optimalnoj izolaciji ili potpunoj nepropusnosti. Međutim, time nanosimo velike štete našem životnom okruženju.

Želja pretvoriti svoj dom u energetski učinkovitu zgradu često se zakomplicira prilikom renoviranja stare kuće. Zamjenom prozora i renoviranjem fasadnog sustava postižemo da toplina ne izlazi iz kuće, ali se u isto vrijeme može dogoditi da nam dom bude previše hermetičan. "Nepropusni objekat je katastrofa. Nije pogodan za život. U njemu nema dovoljno kisika, nema protoka zraka te posljedično vidimo kondenzaciju na prozorima, počinje se pojavljivati plijesan u kutovima prostorija", objašnjava direktor Domen Gjuras iz Lunosa. To rezultira lošim zrakom u kući koji može biti opasan po zdravlje.

Ključna pogreška u obnovi zgrada

Prilikom projektiranja obnove stare zgrade ili kod izgradnje nove stoga treba razmišljati i o tome kako, u želji za maksimalnom energetskom učinkovitošću, voditi računa i o tome kakav ćemo zrak udisati. Stoga je presudan učinkovit ventilacijski sustav koji će omogućiti stalnu cirkulaciju zraka.

Klasično provjetravanje otvaranjem prozora nije dovoljno, jer ne propušta dovoljnu količinu svježeg zraka. Osim toga, zimi je ventilacija još manje praktična, jer otvaranje prozora uzrokuje snižavanje temperature prostorije i posljedično povećanje troškova grijanja.

Kako bi vaš boravak kod kuće bio ugodniji i zdraviji, trebali biste razmisliti i o učinkovitom sustavu ventilacije. Više od deset godina Lunos nudi sofisticirane i inovativne uređaje koji će konačno učiniti da vaši domovi „dišu“ odnosno da imaju protok zraka koji je nužan kako bi izbjegli vlagu, plijesan i nekvalitetan zrak u domu.

VENTILACIJABrojne montaže Lunos ventilacijskih sustava po Istri i Kvarneru.

Zašto odabrati Lunos ventilacijski sustav?

LUNOS sustav je pristupačan i iznimno jednostavan za instalaciju.

Ugradnjom njemačkog ventilacijskog sustava LUNOS svježi zrak će stalno pritjecati u vaš stan, a iskorišteni zrak će se stalno odvoditi kroz ventilatorsku jedinicu direktno kroz okno ili vanjski zid. Time ćete postići nižu vlažnost u prostorijama, spriječiti stvaranje zidne plijesni, kondenzacije i neugodnih mirisa, ukratko, poboljšat ćete kvalitetu života sebi i svojoj obitelji.

Svi LUNOS elementi imaju ugrađenu zaštitu od buke i alergije. Filter za alergije se može prati i ne treba ga mijenjati.

LUNOS ventilacijski sustav radi 24 sata na dan, gotovo je nečujan, troši iznimno malo energije, a štedi nam i do 30 posto energije u odnosu na ventilaciju kroz prozore.

Poznajete li sindrom bolesne zgrade?

Najveća smetnja u hrvatskim domovima je vlaga, koja je uglavnom posljedica modernog načina gradnje. Vlaga je veliki neprijatelj našeg zdravlja, jer uzrokuje mnoge neugodnosti, uključujući upalu sluznice nosa i oka, iritaciju dišnih puteva, kašalj, kihanje i stezanje u plućima. Najosjetljiviji na tegobe su dojenčad i djeca, starije osobe, kao i bolesnici s astmom.

VLAGAUgradite ventilacijski sustav na vrijeme, omogućite domu da „diše“ i sprječite vlagu i plijesan.

Tri ključna elementa u obnovi stare kuće

Zapamtite da postoje tri ključna čimbenika u obnovi stare zgrade:

  • kvalitetni PVC ili drveni prozori,
  • učinkovita fasadna izolacija (debljine najmanje 15 centimetara),
  • učinkoviti sustav ventilacije

Posljednjih godina trend ugradnje decentraliziranih ventilacijskih sustava, među kojima je Lunos vodeći u Europi po broju instalacija, uvelike se povećao kako u starijim zgradama tako i u novogradnjama.

letak Lunos

AKCIJA! JESEN BEZ PLIJESNI

Udisanje svježeg zraka je uvijek u trendu, a tvrtka Lunos potiče taj trend te je za svoje kupce pripremila posebnu akciju tijekom rujna – čak  20 % popusta na kupnju ventilacijskog sustava. Iskoristite priliku i dočekajte jesen spremni!

Ventilacijski sustavi su prije 15 godina smatrani pravim luksuzom. Malo ljudi se odlučilo za to, cijena je bila prilično visoka. Danas su stvari potpuno drugačije; tempo života je neumoljiv, trenuci kada imamo vremena za brigu o domu su prije iznimka nego pravilo. Fizički ih je jako teško redovito I kvalitetno provjetravati. Lunos sustavi osiguravaju 24-satnu kvalitetnu ventilaciju koja radi za nas kada smo kod kuće ili kada nismo, te posljedično ne moramo brinuti o vremenu i načinu ventilacije.

Lunos će se brinuti o vama od početka do kraja – uz besplatne savjete i prijedloge koji će najbolje odgovarati vašem novom domu.

Za više informacija posjetite www.lunos-hrvatska.com.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterWeb kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini