DIGITALNA MAMOGRAFIJA S TOMOSINTEZOM BEZ ČEKANJA

Novi 3D mamograf u Medicu: Preciznija dijagnostika i ugodniji pregled

Iskoristite priliku i zakažite svoj termin za mamografski pregled i napravite ključni korak u prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke.

(Foto: Medico)

(Foto: Medico)


Rak dojke najčešći je oblik raka među ženama diljem svijeta. Rano otkrivanje ove bolesti može biti presudno za uspješno liječenje i ishod. Upravo zato je mamografija, kao najbolja dijagnostička metoda, neizostavan alat u prevenciji i ranoj dijagnostici raka dojke.

Specijalna bolnica Medico Rijeka nabavila je novi, moderan, uređaj za digitalnu mamografiju s tomosintezom koja omogućuje 3D snimke za preciznije i još sigurnije rezultate i, ne manje važno, bitno ugodniji pregled za pacijentice.

medico siem

Zahvaljujući tomosintezi koja koristi veći broj projekcija iz više kutova, i dobivenim 3D snimkama, liječnici mogu detektirati i najmanje promjene u tkivu dojke, što omogućava ranu intervenciju i povećane šanse za uspješno liječenje. 3D mamografija pomaže i u smanjivanju broja lažno pozitivnih rezultata. To znači da se smanjuje broj slučajeva u kojima se na početnom probiru sugerira abnormalnost za koju se kasnije utvrdi da nije rak. To smanjuje tjeskobu kod pacijentica i potrebu za dodatnim postupcima. Nova tehnologija PRIME omogućuje optimalnu kompresiju kojom je pritisak na dojke manji i ugodniji za žene pa je ukupno iskustvo tijekom pregleda znatno pozitivnije.

„Ovaj uređaj omogućit će našim stručnjacima da pruže još precizniju i bržu dijagnostiku, osiguravajući pacijenticama najbolju moguću skrb. Instalacija novog 3D mamografa samo je jedan od načina na koji se svakodnevno trudimo unaprijediti dijagnostiku i liječenje dojke. Svjesni važnosti brzog dijagnostičkog postupka i pružanja adekvatne skrbi, u Medicu zakazujemo termin pregleda u najkraćem mogućem roku.“ – izjavila je dr. sc. Ivana Prvulović, dr.med., specijalist kliničke citologije.

medico mamo

Rana detekcija omogućuje pravovremeno liječenje i povećava šanse za potpuno izlječenje. Zato je redovito provođenje mamografskih pregleda izuzetno važno za žene svih dobnih skupina. Nemojte čekati, naručite se na pregled koji život znači već danas pozivom na broj 072 100 700 ili mailom na medico@medico.hr

Specijalna bolnica Medico zdravstvena je ustanova s integriranom kompletnom dijagnostikom i minimalno invazivnom kirurgijom u kojoj radi preko 70 specijalista koji čine multidisciplinarni tim koji pokriva gotova sva područja medicine.

U jednom danu, na jednom mjestu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterWeb kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater