GASTRO SPECIJAL SUBOTOM
Škola kuhanja by The Outlaw Chef: Pula šoto dvi kupe
Napokon malo više vremena za sebe… šećem gradom i razmišljam… u ustima mi je ostao okus jutarnjeg espressa kojeg sam "zveknuo" tu na Forumu preko puta gradske vijećnice, a u nosnicama miris fritula iz obližnjeg kioska… Gradska Vijećnica, to je neka zgrada u koji ne ulazim baš previše, tko zna što se sve tamo događa unutar zidina, nekog bi to zanimalo, ali mene to zaista niti malo ne zanima, to je neki drugi svijet… neka druga dimenzija… zgrada je izvana lijepa i među njenim kamenim stupovima povremeno tražim mir, naslonjen na jednog od njih, razmišljajući ili čitajući neku knjigu… I dok hodam prema svojoj "oldschool Alfi" zadajem sebi cilj gastro igre… Sutra ću napraviti recept koji će biti prikaz Pule, znači jelo koje će biti poput neke slike ili simbolike koja će predstaviti ovaj moj rodni grad. A koristit ću kao sredstvo izražavanja kulinarsku tehniku zvanu "Le Art Brut Cuisine". Nazivam svojeg frenda chefa Coxija i pitam ga: "Viva! Što radiš sutra ujutro? Hoćemo baciti jednu gastro akciju? Tema je sljedeća: napraviti jelo koje asocira na Pulu".