GASTRO SPECIJAL SUBOTOM
Škola kuhanja by The Outlaw Chef: Omelette cento fontane
...mi se para da je točno podne. Galeb stoji na rivi i gleda u more u nadi da će naletjeti neka riba, ili doplutati neki kus sendviča koji je ispao "debelom Hansu" s izletničkog broda, dok sjena podno njegova rektuma mirno stoji prikovana za vrući asfalt... Ja sjedim na Brijunskome trgu i gledam u more na fažanski zaljev, a pogled mi se zaustavlja na tamno plavoj Učki koju omeđuje svjetlo plavo nebo… Lijep je i Brijunski trg, iako na prvu djeluje prazno… na Brijunima je, ako niste znali, neka posebna energija koja zrači na više frekvencija i golica čovjekovu maštu… Ja tako umjesto praznog trga vidim trg popločan bijelim i glatkim od tabana izlizanim kamenom na kome se nalazi stotinu fontana iz kojih izlazi svježa i bistra Brijunska voda, dok mlade seljanke obučene u bijele platnene haljine nose košare s jajima, gljivama, pomidorima i začinskim biljem… A sad brzo u kuhinju da mi ne pobjegne misao i da ovu fatamorgansku halucinaciju podijelim s vama dragi čitaoče preko ovog recepta… i još samo ovo : pa ne bi stari Rimljani gradili svoje ljetnikovce, male terme i relax "man Cave" još prije par tisuća godina tu na Brijunima da nisu "nanjušili" tu čarobnu stvaralačku energiju otoka koja čini svakom oku ovaj otok drugačiji i prekrasan po vlastitim željama… dakle… 3,2,1… zakuhajmo!