EKO-PROIZVODNJA
VINARIJA VERALDA dobila ekološki certifikat za proizvodnju svojih vina i maslinovog ulja VISINTIN: PIJEMO NEŠTO ZA ŠTO ZNAMO DA JE PRIRODNO, NETAKNUTO
"Grožđe nam je sada još ljepše nego prije!", veselo je i ponosno uskliknuo Luciano Visintin iz vinarije Veralda, upitan u čemu je vidljiva razlika između ranije konvencionalne i sadašnje ekološke proizvodnje u njegovu vinogradu i podrumu. Već šest godina naime traje prelazak cjelokupne produkcije vinarije Veralda na ekološki sustav proizvodnje. Prošle godine je u sustavu već bilo 90 posto površina, a ove godine dobiveni certifikat potvrđuje da je svih 26 hektara vinograda i vinarski podrum, kao i šest hektara maslinika u certificiranom i nadziranom sustavu ekološke proizvodnje te da konačni proizvodi, vina i maslinova ulja, s ponosom mogu na etiketama nositi prepoznatljivu zelenu europsku eko-markicu.