ISTRA U SABORU

MARIN LEROTIĆ: Podravka mora objasniti proizvođačima rajčice kakva će biti njihova suradnja  

 Marin Lerotić (Snimio  Damjan Tadić/CROPIX)

Marin Lerotić (Snimio Damjan Tadić/CROPIX)


Saborski zastupnik IDS-a Marin Lerotić problematizirao je u Hrvatskom saboru odnos tvrtke Podravka i istarskih poljoprivrednika koji proizvode industrijsku rajčicu.

"Podravka je ključni otkupljivač istarske industrijske rajčice. Državi bi morao biti cilj jačanje, a ne propast poljoprivredne proizvodnje i malih OPG-ova. Ako se ovakva situacija nastavi prijeti nam gašenje OPG-ova i odumiranje još jednog dijela domaćeg poljoprivrednog sektora," upozorio je Lerotić.

IDS-ov zastupnik je napomenuo kako je Istarska županija prepoznala važnost razvoja domaće poljoprivrede tako da su pokrenuti brojni projekti unapređenja poljoprivredne infrastrukture. Ipak, smatra Lerotić, da bi sve to u konačnici imalo smisla mora postojati suradnja i komunikacija svih uključenih u lancu, što se pogotovo odnosi na suradnju proizvođača i otkupljivača. Ako te komunikacije i suradnje nema, u pitanje će biti dovedeni svi milijuni koje županija i država uz pomoć EU fondova ulažu u projekte navodnjavanja i ostale projekte.

"Na kraju će od takve situacije po tko zna koji put jedinu korist imati oni koji se bave uvozom hrane, što je neprihvatljivo," napominje Lerotić i objašnjava.

"Podravka treba biti jedan od motora razvoja hrvatske poljoprivrede i zato mora imati više sluha za male OPG-ove i proizvođače hrane. Jedino takav sinergijski pristup može dovesti do dugoročno održive poljoprivredne proizvodnje i zato pozivam odgovorne ljude u Podravci da u jednoj otvorenoj i iskrenoj komunikaciji kažu istarskim poljoprivrednicima kakva je budućnost njihove suradnje. To je minimum koji naši poljoprivrednici zaslužuju, zaključuje Lerotić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini