ISTRA U SABORU

Katarina Nemet, IDS-ova saborska zastupnica: TURIZMU SU NEOPHODNE NOVA STRATEGIJA I POMOĆ DRŽAVE

Neću odustati od inzistiranja da se hrvatski turizam rastereti velikog broja fiskalnog i parafiskalnog nameta i stoga apeliram na Vladu, premijera Plenkovića, ministra Marića i ministricu Brnjac da shvate potrebu, da pokažu razumijevanju i dobru volju i da naprave konkretne korake, naglasila je Nemet

| Autor: Glas Istre
Katarina Nemet

Katarina Nemet


Zastupnica IDS-a Katarina Nemet za saborskom je govornicom jučer izrazila zadovoljstvo što je turistička sezona, unatoč pandemiji i velikoj neizvjesnosti, bila neočekivano uspješna, a prema najavama mogla bi se još i produžiti. Istaknula je da je Istra opet bila među najuspješnijim regijama i da tome svakako doprinosi odgovornost i spremnost istarskih građana.

Zahtjevnija konkurencija

Ona smatra da turistički sektor itekako treba podršku države, budući da njihovi prihodi čine 20 posto hrvatskog BDP-a- Mišljenja je i da će konkurencija dogodine biti zahtjevnija i teža.

- Istaknut ću i problem velikog fiskalnog i parafiskalnog opterećenja koji hrvatsku turističku branšu godinama stavljaju u nepovoljan položaj u odnosu na konkurenciju iz drugih turističkih zemalja. Neću odustati od inzistiranja da se hrvatski turizam rastereti velikog broja fiskalnog i parafiskalnog nameta i stoga apeliram na Vladu, premijera Plenkovića, ministra Marića i ministricu Brnjac da shvate potrebu, da pokažu razumijevanju i dobru volju i da naprave konkretne korake, naglasila je Nemet.

Strateška platforma

Rekla je i da je nova strategija razvoja turizma već predugo u izradi, da je konačno vrijeme da se privede kraju kako bi se definirali novi pravci i okviri razvoja turizma. Zastupnica smatra da se treba fokusirati na održivi turizam i redefiniranje turističke ponude, uz suglasnost svih ključnih dionika. I ono najvažnije, da se ne dobije dokument koji je zvučno napisan, već da se dobije realna i strateška platforma kako bi se hrvatski turizam razvijao i rastao u idućim godinama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini