KONFERENCIJA ZA NOVINARE

Damiani: Domovinski pokret Umaga neće podržati političke stranke nastale iz Saveza komunista. To su SDP, HDZ i IDS!

| Autor: Sanja BOSNIĆ
Denis Damiani, Goran Krstinić i Stjepan Robotić (Snimila Sanja Bosnić)

Denis Damiani, Goran Krstinić i Stjepan Robotić (Snimila Sanja Bosnić)


Uoči lokalnih izbora, predsjednik umaškog ogranka Domovinskog pokreta Elvis Damiani održao je tiskovnu konferenciju s naglaskom na stavove stranke o predstojećim izborima u lokalnoj zajednici i programu svog DP-a.

- Preispitat ćemo troškove i nove cijene vezane uz zbrinjavanje otpada koje su s 1. travnja uvećane za cca 300 posto. Ima pozitivnih primjera zbrinjavanja otpada u Međimurskoj županiji i od uspješnih trebamo učiti. Glavni nam je cilj poraditi na sustavnom poboljšanju kvalitete života svih ljudi u problemima, međuljudskim odnosima i socijalno ugroženima jer Grad Umag od 250 milijuna kuna proračunskih novaca tek oko 14 milijuna usmjerava u socijalnu skrb od čega 11 milijuna otpada za rad Doma za starije i nemoćne "Atilio Gamboc". Ima i pozitivnih primjera nadstandarnih socijalnih prava koje uživaju građani donesenih kroz pravilnik o socijalnoj skrbi Grada, ali drugi gradovi višeg standarda izdvajaju znatno više za te potrebe od Umaga, dotaknuo se Damiani dviju glavnih točki iz izbornog programa DP-a.

Istaknuo je da neće imati kandidata za gradonačelnika, budući da su osnovani tek prije nekoliko mjeseci.

- Stoga ću apelirati i pozvati sve naše poklonike, sljedbenike i simpatizere da ne podrže za gradonačelnika one kandidate iz redova političkih stranaka proizišlih iz nekadašnjeg Saveza komunista Hrvatske, a to su SDP, HDZ i IDS. Lakrdija poput ove koja se desila u Umagu da su u koalirali SDP i HDZ potvrda je mojih riječi. Građane ćemo pozvati da podrže kandidate koji nude objektivno najbolje i ostvarive programe. S obzirom da pratimo lokalne politike, najbliži našim stavovima su članovi građanskih udruga Naši ljudi/Gente nostra, Zelenog Umaga i socijalno osjetljivi članovi iz Istarske stranke umirovljenika koji otvoreno i demokratski zastupaju interese malog, obespravljenog čovjeka, malih poduzetnika, svih koji nastoje zaštiti prirodni okoliš od agresivnih betonizacija obale te javno kritiziraju netransparentno vođenje lokalne politike, zaključio je Damiani s kolegama iz predsjedništva Goranom Krstinićem i Stjepanom Robotićem.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater