ODBOJKA

Veli Vrh danas dočekuje Karlovac: KONAČNO POBIJEDITI "CRNU MAČKU"

Porazom u Splitu mogla se zakomplicirati borba za ostanak. Ovako smo se pobjedom odmakle od pozicija koje donose ispadanje i dodatne kvalifikacije te nam je još jedna dovoljna da prebrinemo sve brige. Idemo je probati danas upisati, zaželjela je Ana Šverko

| Autor: Ivica CEROVAC
DOBRA SURADNJA S TEHNIČARKOM - Ana Šverko (Snimio Danilo Memedović)

DOBRA SURADNJA S TEHNIČARKOM - Ana Šverko (Snimio Danilo Memedović)


Pred odbojkašicama Velog Vrha tri su domaće utakmice u nizu, a serijal će otvoriti danas u 19 sati ogledom sa svojom "crnom mačkom" Karlovcem, koji ih je svladao četiri puta uzastopno. Posljednji put bilo je to sredinom studenog, u susretu u kojem su Velovršanke prva dva seta riješile u svoju korist, nakon čega su tri naredna, od čega dva na razliku, otišla na stranu domaće ekipe.

- Dobro ih poznajemo, znamo im dobre i loše strane, što možemo očekivati i kojom im se taktikom trebamo suprotstaviti, sve znamo, ali nikako da ih pobijedimo. Bilo je tako i jesenas, kad smo relativno lagano povele s 2:0, ali potom nismo znale susret privesti kraju, prisjetila se Ana Šverko, primačica-pucačica Velog Vrha. - U redovima Karlovca ističe se Barić, visoka korektorica na koju ide 90 posto lopti i od koje će nam i danas prijetiti najveća opasnost. Trebat ćemo ih napasti servisima i tako ih odmaknuti od mreže, čime će njima biti teže organizirati igru, dok ćemo se mi lakše postaviti u obrani. Pritom trebamo gledati da izbjegavamo libera Grgić, jako kvalitetnu igračicu koja odlično prima i isto tako igra odličnu obranu, već moramo nastojati servisima gađati Ištuk, koja je po meni njihov najslabiji primač. S druge strane, ako vidimo da nam servisi ne idu, ne trebamo forsirati. Nekad je bolje prebaciti "balon" preko mreže i onda pokušati obranom zaustaviti napad, nego poklanjati protivniku poene.

Na ruku Velovršankama ide činjenica da su u prošlom kolu u gostima svladale direktnog konkurenta Split, pa u današnji susret mogu ući puno opuštenije.

- Svima nam je pao veliki kamen sa srca, meni prvoj, jer se porazom u Splitu mogla zakomplicirati borba za ostanak. Ovako smo se pobjedom odmakle od pozicija koje donose ispadanje i dodatne kvalifikacije te nam je još jedna dovoljna da prebrinemo sve brige. Idemo je probati danas upisati, zaželjela je Šverko. - Premda nas u zadnje vrijeme stalno pobjeđuje, Karlovac nije Mladost ili Marina Kaštela koje su nedostižne, već je po kvaliteti u našem rangu, ekipa s kojom se može igrati, naročito nakon pobjede u Splitu. U toj nam je utakmici prijem bio odličan i taj nivo moramo danas zadržati. Sve kreće s prijemom i ako on bude dobar tehničarki ćemo olakšati razigravanje, a kad je ona u mogućnosti stalno "vrtjeti" igru, protivničkom bloku će biti puno teže postaviti se i lakše ćemo prolaziti. Ćaćić još uvijek trenira sa strane te je za očekivati da će danas dizati Ivanović. Bit će joj to četvrta utakmica na poziciji tehničarke i s moje strane mogu reći da sam zadovoljna suradnjom. Diže mi lopte kakve mi pašu, malo brže na kraj i nadam se da će tako i nastaviti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater