ODBOJKA NA PIJESKU

Hrvatskoj bronca na MEVZA Srednjoeuropskom U-18 prvenstvu: ERIKA DRVIŠ DO ODLIČJA KAO TRENERICA

| Autor: Ivica CEROVAC
Mevza

Mevza


Ana Burilović i Lea Rašić, vođene savjetima trenerice Erike Drviš, osvojile su treće mjesto na MEVZA Srednjoeuropskom U-18 prvenstvu u odbojci na pijesku, odigranom u Austriji. Mlade hrvatske "pjeskašice" u grupi su svladale Slovakinje Krausovu i Bartosovu (21:17, 21:10) i Čehinje Lajkebovu i Jagelsku (16:21, 21:15, 15:11), nakon čega su poražene od drugih Čehinja, Pavelkove i Pavelkove (18:21, 15:21).

U osmini finala bile su bolje od Mađarica Rethely i Szabo (22:20, 21:17), u četvrtfinalu su nadjačale Slovenke Puckmeister i Sketa-Rozman (21:18, 21:9), da bi im polufinale donijelo novi ogled i novi poraz od Pavelkove i Pavelkove, ovaj put u tri seta (21:12, 17:21, 8:15). U susretu za treće mjesto, Rašić i Burilović svladale su Slovenke Kalar i Posedel (21:12, 21:17) i tako se okitile brončanim odličjima.

- Burilović i Rašić brane boje splitskog Žnjana te sam ih imala priliku upoznati posljednjih godina kroz cijeli niz natjecanja na nivou Hrvatske, od kadetskih do seniorskih. Dobro poznajem njihovu igru, njihove mogućnosti i bila mi je izuzetna čast voditi ih na ovom prvenstvu.

Slušale su moje savjete i brzo smo "kliknule". Na vrlo viskom nivou odigrale su četvrtfinalni susret protiv Slovenki, potom prvi set polufinala s Čehinjama i susret za broncu s još jednim Slovenkama.

Ono što me najviše raduje je što cure igraju odlično, a vidljivo je da još imaju potencijala za napredak, rekla je Puljanka Erika Drviš.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of