ODBOJKA NA PIJESKU

U-20 PRVENSTVO HRVATSKE: "Žalovke" Ema Mrkić i Ana Šverko zlatne

Nakon što su prošle godine slavile na U-18 prvenstvu, Mrkić i Šverko su i u starijem uzrastu pokazale da su najbolje te, kao i lani, izborile nastup na prvenstvu Europe, koje će se od 8. do 11. srpnja održati u turskom Izmiru

| Autor: Ivica CEROVAC
Ema Mrkić i Ana Šverko

Ema Mrkić i Ana Šverko


Ema Mrkić i Ana Šverko, članice Žala iz Banjola, osvojile su prvo mjesto na U-20 prvenstvu Hrvatske u odbojci na pijesku, održanom u Novalji na Pagu. U konkurenciji odbojkašica nastupilo je 14 parova, a "žalovke" su na putu do zlata odigrale četiri susreta i upisale isto toliko pobjeda.

Opet u Izmir

Nakon što su prošle godine slavile na U-18 prvenstvu, Mrkić i Šverko su i u starijem uzrastu pokazale da su najbolje te, kao i lani, izborile nastup na prvenstvu Europe koje će se od 8. do 11. srpnja održati u turskom Izmiru.

Pohod prema najvišoj stepenici pobjedničkog postolja Mrkić i Šverko su započele pobjedom nad klupskim kolegicama, Malu i Eni Celić (21:10, 21:7). Potom su bile bolje od Ive Hranilović i Eme Frančić (21:17, 21:17), da bi u polufinalu nadjačale Petru Dugandžić i Reu Rajndl (21:13, 21:18).

Uslijedilo je finale koje je bilo repriza lanjskog iz Podstrane, ali s još neizvjesnijim raspletom. Lani su "žalovke" u dvoboju za zlato svladale Tiu Kovčo i Lucijanu Terze s 21:18 i 21:19, dok su ove godine protiv istih protivnica prvi set riješile u svoju korist s 24:22, drugi izgubile s 20:22, da bi u dramatičnom trećem slavile sa 16:14.

Sestre Celić pete

Sestre Celić su nakon startnog poraza u klupskom dvoboju upisale dvije pobjede, nad Petrom Brkičić i Brunom Piližota (21:13, 21:13) te Marijom Tabak i Ivanom Ćubelić (21:17, 16:21, 16:14). Vratile su se tako "žalovke" u život, ali u neizvjesnom susretu, vrijednom ulaska u polufinale, poražene su od Petre Dugandžić i Ree Rajndl (20:22, 18:21), čime su svoj nastup na prvenstvu okončale na petoj poziciji.

Sve je isto kao i lani i kod odbojkaša, barem što se tiče pobjednika. U Novalji se okupilo šest parova, a do zlata i vize za Tursku stigli su prošlogodišnji U-18 prvaci, Marko Repek i Mario Jurković.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom