ODBOJKA NA PIJESKU

U Izmiru će se od danas do nedjelje igrati U-20 prvenstvo Europe: "ŽALOVKE" ŠVERKO I MRKIĆ I OVE GODINE U TURSKOJ

Lanjsko iskustvo će mi sigurno pomoći, ali ne vjerujem da ću biti manje napeta i uzbuđena, barem ne prvu utakmicu dok ne probijemo led, upoznamo se s protivnicama i terenima. Želja? Bilo bi lijepo napraviti jednu stepenicu više u odnosu na prošlu godinu, rekla je Ana Šverko

| Autor: Ivica CEROVAC
OVAKO JE BILO LANI U IZMIRU - Ana Šverko smečira

OVAKO JE BILO LANI U IZMIRU - Ana Šverko smečira


Izmir će od danas do nedjelje ugostiti U-20 prvenstvo Europe u odbojci na pijesku. Nastupit će po 32 para u muškoj i ženskoj konkurenciji, a dres s hrvatskim grbom nosit će Ana Šverko i Ema Mrkić, članice Žala iz Banjola. Mladim "žalovkama" bit će to drugi susret s ovim turskim gradom, u kojem su prošle godine nastupile na U-18 europskoj smotri. Tom su prilikom svladale Rumunjke Bradatan i Radu te Čehinje Selicharovu i Fixovu, što im je donijelo prvo mjesto u skupini i prolazak u osminu finala, u kojoj su poražene od Slovenki Šen i Kadunc, pa su svoj nastup okončale na diobi devete pozicije.

Viša razina

- Lanjsko iskustvo će mi sigurno pomoći, jer sada znam što me na prvenstvu može dočekati i kakva je kvaliteta ostalih ekipa, ali ne vjerujem da ću biti manje napeta i uzbuđena, barem ne prvu utakmicu dok ne probijemo led, upoznamo se s protivnicama i terenima, jer nećemo igrati na onima na kojima smo igrale lani, priznala je Ana Šverko. - Ove godine nastupamo u starijem uzrastu, što znači i da će se nivo igranja podignuti na jednu višu razinu, a nasuprot nas će stajati kvalitetnije ekipe s više prikupljenog iskustva. No, i mi smo godinu dana iskusnije, stalno igramo protiv starijih cura i dobra je to vježba za ono što nas očekuje u Turskoj. Zadovoljna sam kako izgledamo na terenu, gdje smo ove sezone mnogo bolje "kliknule" između sebe. Više je odrađenih treninga, više odigranih utakmica i puno zajedničkih putovanja koja nas još više povezuju. Stvarno se dobro osjećam s Emom na terenu i vjerujem da bismo mogle ostvariti dobar rezultat, na tragu onog lanjskog. Želja? Bilo bi lijepo napraviti jednu stepenicu više u odnosu na prošlu godinu.

Na tom tragu ide i razmišljanje Anine klupske i reprezentativne suigračice, koja usto ističe kako one same ispred sebe nisu postavile nikakve rezultatske imperative.

Želja u "Top 8"

- Pobjeda pod svaku cijenu nam definitivno nije glavni i jedini cilj, već će najbitnije biti da pružimo svoj maksimum na terenu, borimo se i na kraju budemo zadovoljne kako smo odigrale, bez obzira na konačan rezultat. Bilo bi idealno kad bismo uspjele ući u "top osam" i tako napravile korak dalje u odnosu na lani, no svjesne smo da nas čeka zahtjevnije prvenstvo, jer igramo sa starijim curama. O protivnicama se nismo previše informirale i jedino što znamo je da će nastupiti Ukrajinke koje su prošle godine osvojile zlato na U-18, otkrila nam je Ema Mrkić. - Za nama su jako dobre pripreme na kojima smo imale odlične sparing partnere i sigurno ćemo na prvenstvu izgledati bolje nego lani. Odigrale smo puno mečeva protiv starijih cura i komunikaciju na terenu digli na najviši nivo. Kako jedna diše, tako diše i druga, znamo točno kad će jedna od nas nešto napraviti, gdje će se postaviti i odlično se razumijemo u igri, u kojoj nam je najbolji segment definitivno servis, s kojim osvajamo najviše poena. Na ruku bi nam trebala ići i činjenica da ćemo biti opuštenije nego lani, što ne znači da uzbuđenje koje donosi nastup na prvenstvu Europe, neće biti prisutno.

Mrkić druga na državnom U-18

Kako je Ema godinu dana mlađa od Ane, ona još uvijek može igrati na U-18 natjecanjima, pa je tako, u paru sa Splićankom Ivanom Ćubelić, nastupila na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske. Ono je organizirano u Podstrani i okupilo je 22 para, a prvo mjesto donosilo je nastup na U-18 prvenstvu Europe, koje će se početkom rujna održati u Ljubljani. Mrkić i Ćubelić dogurale su do finala, gdje su u neizvjesnoj borbi poražene od Splićanki Lee Rašić i Ane Burilović.

- S obzirom da smo prije prvenstva odradile samo dva zajednička treninga, na kraju je odlično ispalo, nije dvojila Mrkić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter