ODBOJKA NA PIJESKU

Ema Mrkić i Ana Šverko nastupile na U-20 prvenstvu Europe: "ŽALOVKE" NISU USPJELE PROĆI SKUPINU

| Autor: Ivica CEROVAC
Ema Mrkić i Ana Šverko

Ema Mrkić i Ana Šverko


Ema Mrkić i Ana Šverko, igračice Žala iz Banjola, zaustavljene su u prvoj fazi natjecanja na U-20 Europskom prvenstvu u odbojci na pijesku, kojem je domaćin turski Izmir. Za razliku od lani, kad su na istom mjestu u uzrastu do 18 godina izborile prvo mjesto u skupini i prolazak u osminu finala, ove godine među "velikim curama" Mrkić i Šverko nisu uspjele osvojiti niti počasni set.

"Žalovke" je ždrijeb smjestio u skupinu D te su u prvom susretu za protivnice imale Dankinje Sofiju Norager Bisgaard i Claru Bernberg Windeleff, najiskusniji, najviši i fizički najmoćniji par protiv kojeg nisu dobile pravu šansu. Dankinje su slavile s 21:10 i 21:16, upisale potom još dvije pobjede bez izgubljenog seta i s osvojenim prvim mjestom u skupini plasirale se direktno u osminu finala. Mrkić i Šverko u 2. kolu su za protivnice imale švicarske "pjeskašice" Annik Stähli i Leonu Kernen i bio je to puno izjednačeniji meč.

U prvom setu stigle su "žalovke" do dvije set lopte, ali nisu ih uspjele iskoristiti i na kraju su poražene rezultatom 23:21. Odrazio se taj rasplet na drugi set, u kojem su se odmah na početku Švicarke rezultatski odlijepile i na kraju s 21:13 riješile susret u svoju korist.

S tim porazom Mrkić i Šverko još uvijek nisu izgubile sve šanse za prolazak u drugi krug, no za tako nešto trebale su u trećem kolu nadjačati Norvežanke Birgitte Maaseide i Juliju Solgaard Thelle, ali "žalovke" nisu uspjele. U prvi set su ušle loše, brzo došle u zaostatak kojeg su potom pokušale anulirati, ali dalje od 21:18 nisu stigle. U drugog su krenule bolje, vodile 8:4 i 10:7, ali nakon tehničkog time-outa Norvežanke su prebacile vodu na svoj mlin i slavile s 21:16.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of