Pojačan policijski nadzor

U Rovinju sutra kontrola korištenja sigurnosnog pojasa i mobitela. Evo u kojim satima

| Autor: Glas Istre
Ilustracija ( Arhiva )

Ilustracija ( Arhiva )


Policijska postaja Rovinj nastavlja s aktivnostima kojima je cilj podići prometnu kulturu i osvijestiti vozače na opasnosti u prometu pa će sutra od 9 do 14 sati, u Rovinju provesti kontrolu korištenja sigurnosnog pojasa i mobitela.

U 2022. godini rovinjski policijski službenici utvrdili su ukupno 1.017 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 828 prekršaja nepropisne uporabe mobitela. U usporedbi s 2021. godinom, utvrđeno je 30 posto više prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 17 posto više prekršaja nepropisne uporabe mobitela.

Uz vožnju pod utjecajem alkohola i nepropisnu brzinu, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisna uporaba mobitela četiri su glavne ubojice u prometu, odnosno prekršaji koji izazivaju prometne nesreće s najtežim posljedicama. Policija stoga podsjeća vozače i putnike u vozilima da se obavezno vežu prije svake vožnje, pa i one najkraće te da ne koriste mobitel za vrijeme vožnje, a ukoliko ga već moraju koristiti, da upotrebljavaju napravu koja omogućava njegovo korištenje bez upotrebe ruku.  

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini