KONTAKTIRALI SU GA, ALI…

Igor Pamić, nesuđeni novi trener Istre 1961, kaže da njegov ponovni angažman na "Drosini" nije propao zbog novca. "Zapelo je na drugom detalju, ali VOLIO BIH DA OSTANE IZMEĐU MENE I KLUBA"

Realno, Istra 1961 u goroj situaciji od ove nikad nije bila, ali koliko god izgledalo teško, ja sam siguran da se može spasiti, rekao je Paminjo

| Autor: Ivica CEROVAC
Presjekao - Igor Pamić (Arhiva Glasa Istre)

Presjekao - Igor Pamić (Arhiva Glasa Istre)


Igor Pamić neće po treći put sjesti na klupu Istre 1961. Nakon domaćeg poraza od Varaždina, direktnog konkurenta u borbi za prvoligaški život, u pulskom su klubu krenuli u pregovore s trenerom koji zauzima peto mjesto po broju vođenih utakmica u Prvoj HNL, ali dogovor o suradnji nije postignut. Gdje je zapelo na relaciji Istra - Baskija, odgovor smo pokušali potražiti kod "diva iz Žminja".

- Mogu potvrditi da je informacija koja je izišla u javnost istinita i da su me kontaktirali iz Istre 1961 te smo pritom razgovarali o mom preuzimanju momčadi, ali na kraju se nismo uspjeli dogovoriti, rekao je Igor Pamić. - Razlog ne leži u novcu, jer premda su mi ponudili uvjete koji su ispod onih za koje smatram da ih zaslužujem, prihvatio sam ih i pristao na plaću s kojom bih sigurno bio najjeftiniji trener Istre 1961 u posljednjih 15 godina. Zapelo je na jednom drugom detalju, jer nismo uspjeli pronaći zajednički jezik oko toga što i kako dalje ako se ostane u ligi. O čemu se točno radi volio bih da ostane između mene i kluba, jer smatram da su ti ljudi koji su me kontaktirali zaslužili da zadržimo za sebe ono o čemu smo pričali.

Prije točno deset godina, Paminjo je preuzeo ulogu "vatrogasca" nakon odlaska Zorana Vulića i preuzeo momčad, da bi u posljednjih osam kola osvojio 13 bodova i Istra 1961 je ostala prvoligaš. Priliku da još jednom napravi nešto slično, kako stvari stoje, neće dobiti.

- Ovom prilikom ima više utakmica do kraja prvenstva, ali i bodovni zaostatak je veći, zahtjevniji su protivnici te je samim tim i situacija teža. Realno, Istra 1961 u goroj situaciji od ove nikad nije bila, ali koliko god izgledalo teško, ja sam siguran da se može spasiti. Premda sam svjestan koliko je to zahtjevan zadatak, bio sam spreman preuzeti momčad i još uvijek sam tu ako misle da mogu pomoći, ali kad su se ti razgovori otegnuli i dogovor se nije nazirao, odlučio sam u četvrtak prvi reagirati, sve to presjeći i maknuti se, priznao je Pamić.

- Rekao sam ljudima u klubu da mi je stvarno drago što su u meni vidjeli kandidata i da sam im zahvalan na povjerenju koje su mi pružili, ali da bi bilo pogubno sada pregovarati pet dana u situaciji kad se igraju dvije utakmice tjedno, a svaki je bod jako bitan. Već u nedjelju je Gorica i smatrao sam da ne bi bilo korektno s moje strane dodatno otežavati cijelu situaciju te remetiti momčadi i stručnom stožeru koncentraciju. U cijeloj ovoj priči jedino je važna Istra 1961, da se ona spasi te želim svu sreću Jumiću da u tome i uspije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum