POST FESTUM SUSJEDSKOG DERBIJA

Nogometaši Istre 1961 uspjeli su se nakon dvije i pol godine vratiti neporaženi s Rujevice. Trener Jumić ipak NIJE PREZADOVOLJAN…

Nismo nezadovoljni bodom, jer je u situaciji u kojoj se nalazimo on jako bitan za nas, prvenstveno stoga što daje puno samopouzdanja igračima, kazao je Danijel Jumić

| Autor: Ivica CEROVAC
Zaslužili slavlje na Rujevici - Zeleno-žuti slave gol Šime Gržana (Snimio Matija Đanješić/Cropix)

Zaslužili slavlje na Rujevici - Zeleno-žuti slave gol Šime Gržana (Snimio Matija Đanješić/Cropix)


Nakon dvije i pol godine iščekivanja, nogometaši Istre 1961 uspjeli su se neporaženi vratiti s Rujevice. Upisali su u nedjelju "zeleno-žuti" sedmi remi u 24. susjedskom derbiju odigranom s one strane Učke, gdje još nikad u svojoj prvoligaškoj povijesti nisu slavili. Donio im je on prekid serije od devet uzastopnih pobjeda Rijeke u međusobnim ogledima, kao i prvi prvenstveni bod nakon pet uzastopnih "nula". Ujedno, bio je to i prvi prvoligaški bod kojeg je u svojoj trenerskoj karijeri osvojio Danijel Jumić, koji je nakon poraza u Šibeniku na klupi zamijenio Fausta Budicina. Voditelj zeleno-žute omladinske škole bio je na startu sezone privremeno rješenje i odradio je dvije utakmice te pritom upisao poraze od Hajduka i Dinama, da bi mu na povratku za pulsko kormilo treća bila sreća.

- Utakmica je bila točno onakva kakvu smo očekivali i za koju smo se moj stožer i ja pripremali s momčadi. Vremena nije bilo puno, ali čim sam preuzeo ovu dužnost rekao sam da neću tražiti bilo kakve alibije, jer je jednostavno prvenstvo takvo da se igra svakih par dana. Štoviše, smatrao sam kako je dobro da nam nakon poraza u Šibeniku brzo stiže sljedeća utakmica, jer igrači neće imati previše vremena razmišljati o onome što je bilo, već će se morati uhvatiti u koštac s prvim narednim protivnikom, prisjetio se Danijel Jumić, trener Istre 1961.

Gledajući lica igrača i članova stožera u tunelu ispod rujevičkog stadiona, teško se bilo oteti dojmu da je malo tko među njima s tim bodom bio pretjerano ushićen.

- Nismo nezadovoljni bodom, jer je u situaciji u kojoj se nalazimo on jako bitan za nas, prvenstveno stoga što daje puno samopouzdanja igračima, a ono će biti najbitnije pred utakmice koje nas očekuju. No, na kraju je ipak ostala mala gorčina da smo mogli osvojiti i više, priznao je Jumić.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of