ISTRA 1961

DANIJEL JUMIĆ ostaje voditelj omladinske škole pulskog prvoligaša. Za prvu sezonu na ovoj poziciji ZASLUŽIO JE NAJVIŠU OCJENU

| Autor: Ivica CEROVAC
Danijel Jumić (Milivoj MIJOŠEK)

Danijel Jumić (Milivoj MIJOŠEK)


Danijel Jumić ostaje voditelj omladinske škole Istre 1961. Očekivani je to potez čelnika Grupacije Baskonia-Alaves, vlasnika pulskog prvoligaša, jer premda prekinuta zbog pandemije izazvane koronavirusom, prva Jumićeva sezona na ovoj poziciji zaslužila je najvišu ocjenu. Druga, premda u samom začetku, daje naslutiti da će biti na njenom tragu, ako ne i uspješnija, na što ukazuje nedavno održani međunarodni turnir "Vlatko Marković", za igrače do 16 godina starosti koji je u Osijeku okupio osam reprezentacija. Hrvatska je na njemu osvojila prvo mjesto s četiri pobjede iz isto toliko susreta bez primljenog pogotka, a nezaobilazni dio njene startne postave bila su trojica igrača Istre 1961 - Marko Cukon, Lorenzo Travaglia i Rocco Žiković. Ovaj potonji bio je i kapetan reprezentacije te je na kraju proglašen za najboljeg igrača turnira.

- Bio sam u Osijeku, pratio turnir i pritom bio okružen ljudima iz nogometa koji obnašaju istu funkciju kao i ja u drugim prvoligaškim klubovima te su svi pitali za naše igrače. Komentari su bili iznimno pozitivni, što je uvijek lijepo za ćuti, rekao je Danijel Jumić.

Ovaj trojac dio je iznimno nadarene zeleno-žute generacije koja je prošle sezone, u trenutku prekida, zauzimala prvu poziciju u Prvoj HNL pionira, a u tekućoj svoju nadarenost pokazuje u kadetskom uzrastu.

- Svi klubovi s kojima su dosad igrali naši kadeti imaju jednog, eventualno dvojicu igrača ulaznog godišta, dok ih mi u kadru imamo deset, a sedam-osam ih svaku utakmicu starta. Potvrda je to da sve ide po planu i u smjeru koji smo priželjkivali, a lijepo je vidjeti da nas usto i rezultat prati. Svjesni smo da će prošlogodišnji doseg biti jako teško ponoviti, ali kao što sam već više puta ponovio, rezultat je produkt rada i lijepo ga je imati, ali on nam definitivno nije prioritet, kaže Jumić.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom