ISTRA 1961

PET DOMAĆIH I ČETIRI GOSTUJUĆE UTAKMICE Pulski prvoligaš nedjeljnim ogledom s Hajdukom započinje četvrti krug Prve HNL

| Autor: Ivica CEROVAC
Danijel Jumić (Snimio Damjan Tadić/Cropix)

Danijel Jumić (Snimio Damjan Tadić/Cropix)


Ovog vikenda započinje četvrti, posljednji prvenstveni krug u nikad uzbudljivijem i neizvjesnijem, a usudili bi se reći i nikad kvalitetnijem, izdanju Lige deset. O naslovu prvaka odlučit će između sebe Dinamo i Osijek koji su bodovno poravnati na vrhu poretka, uz jednu utakmicu manje koju su odigrali "modri". Do jučer naizgled potvrđenu treću poziciju Gorice, koja garantira nastup u Europi, sve više ugrožavaju Rijeka i Hajduk koji su u naletu, dok je preostalih pet klubova stisnuto unutar sedam bodova te nitko od njih još nije prebrinuo brige oko ostanka u društvu najboljih.

Što se tiče Istre 1961, ona je posljednji okret oko bove dočekala točno u sredini "donjeg doma". Nakon 27 odrađenih kola, "zeleno-žuti" gledaju u leđa Šibeniku i Slaven Belupu, iza njih se nalaze Varaždin i Lokomotiva, no bodovne razlike između klubova su minimalne i nakon jednog-dva kola ljestvica može poprimiti u potpunosti drugačiji izgled. Ono što tekućem prvenstvu daju dodatni draž je činjenica da u ovom trenutku svaki klub igra za nešto, a po svemu sudeći, tako će biti do samog kraja i neće biti utakmice u koju će jedan od aktera, lišen bilo kakvog rezultatskog imperativa, ući s 50 posto snage.

Premda će svatko sa svakim još jednom odmjeriti snagu, raspored bi mogao odigrati bitnu ulogu te bi u maloj prednosti trebali biti oni klubovi kojima predstoji manje gostovanja. Razlog tome ne leži u podršci navijača, kojih ionako neće biti na tribinama, već prvenstveno u činjenici da će predstojećih devet kola stisnutih unutar samo 42 dana uzeti poprilično snage već ionako iscrpljenim igračima, a naporna putovanja samo će dodatno potencirati akumulirani umor. Usto, svatko se ipak ugodnije osjeća u svom dvorištu, a tu iznimka nisu niti "zeleno-žuti", koji su od 24 dosad prikupljena boda, njih 16 osvojili na "Drosini", na kojoj su upisali pet od šest ovosezonskih pobjeda.

Shodno s time, u pulskim su redovima sigurno zadovoljni činjenicom da im u zaključnom prvenstvenom krugu slijede pet domaćih utakmica na kojima će redom ugostiti Hajduk, Rijeku, Goricu, Lokomotivu i Slaven Belupo. U prvim ovosezonskim srazovima s tim klubovima na "Drosini", "zeleno-žuti" su od mogućih 15 osvojili 10 bodova, što je još jedan zalog optimizmu da će se i sljedeće sezone u Puli igrati prvoligaški nogomet. S druge strane, Puljanima slijede odlasci na noge Dinamu i Osijeku, u ovom trenutku najkvalitetnijim hrvatskim momčadima, između kojih će se ugurati gostovanja kod Varaždina i Šibenika, klubova koji poput njih obitavaju u "donjem domu".

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter