7 DANA 7 KOMBINACIJA

ŽENA KOJA VOLI CRNO: Pulska odgojiteljica Manuela Peressa

| Autor: Ružica KORACA
Manuela Peressa

Manuela Peressa


Samouka slikarica i diplomantica predškolskog odgoja i dizajna interijera Manuela Peressa radi kao odgojiteljica u talijanskom vrtiću "Rin Tin Tin" u Puli.

- Moja me profesija i dalje oduševljava i pruža mi veliko zadovoljstvo i nakon 15 godina radnog iskustva. Biti odgajatelj nije lak posao, treba puno energije, empatije, truda u svakodnevnom radu s djecom i svaki je dan pravi izazov, govori nam Manuela. 

Njezine odjevne kombinacije su vrlo zanimljive jer zna iznijeti i casual i formalno.

- Nisam freak za modu te bih se mogla definirati kao osoba koja ne slijedi trendove, ne brijem taj film. Međutim, volim kombinirati odjeću tako da se u tome dobro osjećam. Meni je stil sinonim za originalnost, ne treba slijediti druge nego osjećati se ugodno u onome što nosimo. Zato volim kombinirati odjeću onako kako meni paše i kako se u tom trenutku osjećam. Crna boja mi je "must" u garderobi, imam poprilično puno crnih kombinacije i to je za mene neki pečat osobnosti. Najbolje se osjećam "total black" iako volim odjenuti i neke boje. Pogotovo po ljeti volim bijele kombinacije, šarene haljine, topiće. Jako volim spajati elegantne komade s otkačenim detaljima. Često nosim nakit, pogotovo ogrlice i narukvice. Nosim onako muške čizme ali volim i nježniju obuću s visokim petama, po ljeti nosim stalno visoke pete ali nikako ne smiju biti kitch nego otkačeno elegantne, ispričala nam je Manuela.

Dodaje da joj je važniji pečat koji ostavlja dok radi.

- Svakoj generaciji pokušavam ostaviti djelić sebe kroz raznovrsne aktivnosti i duboku emotivnu povezanost koju uspijem razviti s djecom. Kao svaki odgajatelj, pomažem djeci da razviju socio-emocionalnu zrelost koja će im pomoći da kroz život uspiju realizirati ono što žele, da budu empatična i sretna bića. Ali ovo je samo dio mojih interesa, priča nam Manuela.

Onaj estetski dio njezinog djelovanja je slikarstvo. 

- Moja najveća ljubav i stalna potreba koja mi stvara neopisivo zadovoljstvo. Ljubav za slikarstvom je oduvijek prisutna u mom životu. Moje slikarstvo se može definirati kao apstraktno, iako se u radovima nalazi priroda koja mi je najveća inspiracija. Omiljeni slikarski medij mi je akril koji kombiniram s gipsom da bih stvorila neke posebne efekte i teksture. Koristim platna srednjih dimenzija, iako me u zadnje vrijeme sve više fasciniraju veći formati s kojima se planiram iskušati i koji predstavljaju koračanje u neko novo iskustvo i istraživanje novih mogućnosti izražavanja sebe kroz slikanje. Stil mojih radova mogao bi se definirati kao neka vrsta apstraktnog pejzaža budući da iz njih uvijek naviru elementi prirode poput neba, oblaka, zemlje i mora. Odabir boja je raznolik i ovisi o mom raspoloženju i osjećajima koje u određenom trenutku imam potrebu prenijeti na platno, ispričala nam je Manuela. 

Manuela Peressa

Manuela Peressa

Manuela Peressa

Manuela Peressa

Manuela Peressa

Manuela Peressa

Manuela Peressa

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini