Puljanka na najvećem svjetskom sajmu mode

STAŠA RENDALL DOBLANOVIĆ Pulska dizajnerica na trodnevnom Pure Londonu

| Autor: Lara BAGAR

Na Pure London dolazi baš svatko tko nešto znači u modnom biznisu i kojeg posjeti oko 17.000 posjetitelja, budući da je to najveći europski sajam mode

Izgleda da je ovo godina pulske dizajnerice s londonskom adresom Staše Rendall Doblanović. Nakon što je početkom godine postigla veliki uspjeh s najnovijom kolekcijom koja je na londonskom tjednu mode briljirala i brzo razgrabljena, nedavno je osvanula na stranicama talijanskog Voguea uz bok, ni više ni manje, nego Stelle McCartney.

Održiva moda

Editorial je bio vezan uz održivu modu što je, uostalom, i Stašin modni postulat i njezina nit vodilja koja je dominirala u iznimno uspješnoj prethodnoj kolekciji "Equality!". Staša promišlja modu. Samozatajna je i za razliku od pompoznog blještavog i egocentričnog modnog svijeta tiho, ali sigurno pliva u opasnim modnim vodama. Ne nameće se ona, već njezini modeli, onako potajno kvalitetom materijala i kroja te profinjenošću, nježno kao što su i njezine stilske smjernice – minimalizam, monokromnost, vrhunska konstrukcija i etički stav.

Kada je izašla u Vogueu, Staša je za jedan naš modni portal izjavila je da biti u društvu Stelle McCartney san snova, i da je to tek početak. I bila je u pravu. Jer Staša ide dalje i priča je sve veća. Ostvaruju se snovi. Upravo danas sudjeluje na najvećem svjetskom sajmu mode Pure London na koji se dolazi samo na poziv. I Stašu su pozvali. Kvaliteta otvara vrata. I njoj se otvaraju vrata Olympia Londona u Knightsbridgeu gdje će se naći u društvu jakih modnih imena, i izlagati među 1.300 modnih brendova iz 13 različitih zemalja.

Na Pure London dolazi baš svatko to nešto znači u modnom biznisu i kojeg posjeti oko 17.000 posjetitelja, budući da je to najveći europski sajam mode, gdje godišnje izlaže više od 1.000 dizajnera. Ovaj sajam je specifičan po tome što se dolazi isključivo uz pozivnicu, a ponuda je fokusirana na žensku odjeću. Na trodnevnom programu od nedjelje do utorka predviđene su po dvije revije dnevno i seminari kako bi se poticao rad mladih dizajnera. Ovaj sajam fokusiran je samo na žensku odjeću i selektiraju samo najbolje, stoga je to veliki uspjeh za ovu pulsku dizajnericu s londonskom adresom.

Velika čast

"Još otkad sam preselila u London 2015. pratila sam Pure i sanjala da ću jednoga dana biti dio tog showa. Upravo to je ovaj dan. Sudjelovati na tako prestižnom Sajmu mode je velika čast i samo mi daje snagu za ići dalje i nastaviti raditi ono što najviše volim - dizajnirati i stvarat modu", prokomentirala je ekskluzivno za naš list ova dizajnerica o kojoj će se još puno pisati.

"Kažu da se na Pureu Ujedinjeno Kraljevstvo susreće s ostatkom svijeta", zaključila je Saša. Ovo je prilika da Ujedinjeno Kraljevstvo uđe u Stašino.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum