CFDA FASHION AWARDS

Modni Oscari prošli u znaku čiste elegancije. Evo što su nosile neke od najutjecajnijih zvijezda

| Autor: Lucija Sučić
(Foto Novi List)

(Foto Novi List)


U New Yorku je održana još jedna dodjela modnih nagrada CFDA koja slavi najveća postignuća i vrhunske talente u području američke mode. Ove godine nagrade su ujedno služile i kao priznanja upečatljivim i za svijet mode značajnim ikonama.

Među istaknutim imenima su Maria Cornejo, koja je dobila nagradu Geoffrey Beene za životno djelo, Serena Williams, kojoj je dodijeljena titula modne ikone, dok je Gwyneth Paltrow s njenom kompanijom Goop osvojila nagradu za inovaciju. Mara Hoffmann osvojila je nagradu za održivost, Domenico De Sole proglašen dobitnikom Osnivačke nagrade u čast Eleanor Lambert, a Jonathan Anderson dobio je priznanje za međunarodnog dizajnera godine.

Zvijezde su se i ovoga puta pobrinule zasjati u punom sjaju te su se bisernim tepihom šetale i poput magneta privlačile pažnju objektiva elegantnim i bezvremenskim toaletama. U nastavku donosimo neke od najupečatljivijih lookova s ovogodišnje dodjele.

Serena Williams

Ovogodišnja ikona stila Serena Williams primitkom ovog statusa ušla je u povijest postavši prva sportašica koja je osvojila tu nagradu. Njenu odvažnu i bogatu toaletu dizajnirao je Thom Browne, a netom prije primitka nagrade osvrnula se kako je moda bila stalno prisutan nazivnik u njenom životu.

“Otkad sam bila mala djevojčica, koristila sam modu kao izlaz da se izrazim – moda mi je dala samopouzdanje da zakoračim na teren i priznam tko sam i kamo da znam kamo želim ići”, kazala je u intervjuu prije uručenja same nagrade.

Kim Kardashian

Kim Kardashian također se priključila kanaliziranju bezvremenske elegancije te se pojavila u totalno gotičkom izdanju s potpisom Chrome Hearts. Kosu je podignula u razbarušenu punđu uvelike podsjećajući na poznatu frizuru Pamele Anderson, a čitav look uvelike je podsjećao na devedesete.

Demi Moore

Demi Moore zadivila je lookom u srebrnoj haljini bez naramenica s potpisom dizajnerice Caroline Herrere kojom je definitivno privukla pažnju, a koju je uparila sa crnim otvorenim potpeticama i malom crnom torbicom. Neki bi rekli – disko glamur!

Gwyneth Paltrow

Uvijek chic i uglađena Gwyneth Paltrow utjelovila je tihi luksuz noseći dolčevitu koju je uparila sa satenskom maksi suknjom. Kreacija dolazi s potpisom Goopovog G Labela.

Vanessa Hudgens

Ikona High School Musicala klasičnu krinolinu obogatila je dubokim srcolikim izrezom te visokim izrezom u donjem dijelu. Haljina nosi potpis dizajnerice Vere Wang, a look je upotpunila s visokim kožnim rukavicama i crnim cipelama na platformu.


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini