NAJNOVIJEOBJAVIO VIŠE OD 80 ALBUMA

Vječni šarmer i najprodavaniji latino pjevač na svijetu dolazi u Istru: JULIO IGLESIAS 22. LIPNJA NASTUPA U PULSKOJ ARENI!


Vječni šarmer i najprodavaniji latino pjevač na svijetu Julio Iglesias nastupit će u subotu, 22. lipnja u pulskoj Areni, potvrđeno je to na njegovoj službenoj web stranici.

Iako mu je na leđima 76 godina, ovaj Španjolac s, kako ga mediji često navode, nevjerojatnim glasom tijekom svoje 50-godišnje karijere objavio je više od 80 albuma na 14 različitih jezika i primio više od 2.600 zlatnih i platinastih certifikata za prodaju svojih ploča.

Ovaj prijatelj Davora Šukera i svojedobno njegov nesuđeni poslovni partner na Puntiželi, prodao je oko 300 milijuna ploča diljem svijeta, a njegov album "Julio" (1983.) bio je prvi strani album izvan engleskog govornog područja koji je prodan u više od dva milijuna primjeraka u SAD-u i jedini strani album koji je dosegao dvostruku platinastu nakladu.

Prema glazbenoj kompaniji Sony Music Entertainment, Iglesias je jedan od deset komercijalno najuspješnijih glazbenih umjetnika u povijesti. Dok je međunarodnu slavu postigao 1970-ih i 1980-ih kao izvođač romantičnih balada, uspjeh je kasnije nastavio i drugim muzičkim izrazima.

Rođen je u Madridu 23. rujna 1943. Obitelj njegova oca bila je iz Galicije, dok njegova majka, iz židovske obitelji, vuče porijeklo iz Andaluzije, Portorika i Kube. Studirao je 1960-ih u Madridu pravo i bio golman u jednoj od momčadi Real Madrida, a nogometnu je karijeru morao prekinuti 1963. radi prometne nesreće. Liječnici su smatrali da neće više hodati, ali premda i danas prima terapiju, nakon tri godine potpuno se oporavio. Tijekom oporavka, da bi vježbao pokretljivost ruku, počinje svirati gitaru. Kasnije nastavlja studij i putuje u Veliku Britaniju radi učenja engleskog jezika, isprva u Ramsgateu, potom u Bell Educational Trust's Language School u Cambridgeu.

Posljednji album "México & Amigos" objavio je u svibnju 2017., godinu i pol dana nakon multiplatinastog albuma "México", a to je izdanje svojevrsni homage meksičkim tekstopiscima, koji uključuje 12 pjesama s posebnim meksičkim potpisom i njegovim jedinstvenim glasom. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of
Webcams provided by webcams.travel add a webcam