NAJNOVIJE


U ELITNOM DRUŠTVU

Plakati Kino Katarine pulskog dizajnera Olega Morovića na izložbi prestižnom Bijenalu vizualnih komunikacija u Ekvadoru


Konačna selekcija, o kojoj je odlučivao međunarodni žiri, uključuje 600 od ukupno 10.044 pristiglih radova iz cijelog svijeta, a plakati Kino Katarine, čiji je autor Oleg Morović, izloženi su u kategoriji društveno-političkih i plakata iz područja kulture

Plakati za filmske večeri pulskog Kina Katarina uvršteni su na izložbu koja se u glavnom gradu Ekvadora Quitu održava u sklopu manifestacije Ecuador Poster Bienal, a riječ je o međunarodnom natječaju i kongresu posvećenom vizualnim komunikacijama. Konačna selekcija, o kojoj je odlučivao međunarodni žiri, uključuje 600 od ukupno 10.044 pristiglih radova iz cijelog svijeta, a plakati Kino Katarine, čiji je autor Oleg Morović, izloženi su u kategoriji društveno-političkih i plakata iz područja kulture. Izložba se do kraja studenog održava u Casa de la Cultura Ecuatoriana koja nosi ime po znamenitom ekvadorskom socijalistu, piscu i kulturnom radniku Benjamínu Carriónu. Po završetku, izložba seli u druge ekvadorske gradove, a potom kreće i na svjetsku turneju te će biti postavljena u Poljskoj, Rusiji i Kini.

Oleg Morović dizajner je iz Fažane, završio je Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli, a uglavnom se bavi grafičkim dizajnom te tu i tamo, kako kaže, "zabrije na art". Na projektima surađuje s umjetnicima Andijem Pekicom i Olegom Šuranom te zajednički vode web portal nakonjusmo.net (dizajn, interakcije, umjetnost), umjetničku organizaciju Fazan, grupu Cnjotfihter?, časopis poezije Polet, te povremeno radionice s učenicima umjetničke škole. Za sebe, u šali kaže, i da je rijetko nagrađivan "Davno sam dobio generacijsku nagradu u Splitu na natjecanjima umjetničkih škola, i još jedino HDD nagradu 2012. godine zajedno sa Šuranom za jedan plakat." Broji nekoliko samostalnih i više grupnih izložbi, a radovi mu se nalaze u više muzejskih zbirki. (L. BAGAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of
Webcams provided by webcams.travel add a webcam