"CHOOSE LOVE"

Julia Roberts podupire rad londonske trgovine u kojoj se kupuju pokloni za izbjeglice


Londonska trgovina "Choose Love" koju podupire i glumica Julia Roberts otvorena je u petak u Londonu u ulici Carnaby, a u njoj se mogu kupiti potrepštine za migrante poput vreća za spavanje, deka ili solarnih lampi. 

Trgovinu je u Londonu, drugu godinu zaredom otvorila udruga Help Refugees, a u utorak je predviđeno otvaranje istovjetnog dućana u New Yorku na West Broadwayu. 

"Ovdje možete kupiti deku ili vreću za spavanje. Iz dućana izlazite bez ičega u vrećici, ali ste ispunjeni ljubavlju i toplinom", kaže Josie Naughton koja vodi udrugu. 

Pojašnjava da svi predmeti, novci i predmeti koji se ondje prikupe idu izbjeglicama. Naime prostor se ne naplaćuje, a prodavači su volonteri. 

Zvijezda filma "Pretty Woman", Julia Roberts podupire rad udruge Halp Refugees. To je pokazala odjenuvši majicu na kojoj piše "Choose Love" nekoliko puta na crvenom tepinu u sklopu raznih događanja, a potom je fotografije postavila na društvene mreže.

"Kada pogledate statistiku o tomu koliko se novca potroši na Black Friday i usporedite to s potrebama najugroženijih u svijetu, shvatite da su podaci šokantni. Mi želimo pokazati da postoje i drukčiji pogledi na konzumerizam i na Black Friday", rekla je Naughton. 

Uz razne korisne predmete kupci migrantskim obiteljima mogu pružiti pravnu pomoć ili im pomoći da pronađu ostale članove obitelji. 

Prošle su godine londonska trgovina i njezina online ispostava prikupile 750 tisuća funta, što je migrantima osiguralo 800 tisuća obroka, 3556 sigurnih noćenja i 25 tisuća zimskih odjevnih i ostalih predmeta za odrasle osobe. (Hina) 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater