ĆAKULIN: Gostovali poznati kuhari Dragan Jovanović i Ivan Pažanin

Je li bolji istarski ili dalmatinski pršut?

Ćakulin vode Dina Cvek i Filip Zoričić (Karin Bolković)

Ćakulin vode Dina Cvek i Filip Zoričić (Karin Bolković)


Na Ćakulinu se razgovaralo o metodama kuhanja, mediteranskoj kuhinji i problemu kako, kao zemlja, nismo dovoljno prepoznati po svojim jelima, za razliku od maslinova ulja i vina

U prepunom Shipyardu započela je 4. sezona Ćakulina-festivala razgovora kojeg organizira Institut Mediterran, a vode ga Dina Cvek i Filip Zoričić. O kulinarstvu, ljubavi prema kuhanju i hrani govorili su ovoga puta pulski kuhar Dragan Jovanović i poznati splitski chef Ivan Pažanin.

Pažanin poznati kuhar, veliki miljenik žena i jedna od omiljenih TV zvijezda, priznao je da mu mediteranska kuhinja predstavlja pravo nadahnuće, a prepoznatljiv način kuhanja razvio je spajajući španjolsku, talijansku i francusku kuhinju te gastronomiju Grčke, Turske i zapadne Afrike. Od svih zemalja koje je proputovao, najviše ga se dojmila Italija. Najviše voli spremati ribu i plodove mora, a omiljeno autorsko jelo mu je steak od dimljene hobotnice. U slobodno vrijeme voli pogledati nogomet i dobre filmove, družiti se s prijateljima i piti kavu na suncu uz more.

Dragan Jovanović je poznato lice kulinarskog showa "Tri, dva, jedan, kuhaj", strastveni zaljubljenik u kuhanje. Ljubav prema hrani i namirnicama odrazila se putem pravog projekta Gastro Kluba Pula koji je osmišljen kao prostor u kojem se druže svi ljubitelji hrane. Jovanović ovdje surađuje s poznatim hrvatskim chefovima poput Davida Skoka, Ivana Pažanina te Hrvoja Zirojevića, a često gostuje na brojnim festivalima diljem Hrvatske. Gostovao je na brojnim televizijskim emisijama i uvijek rado surađuje u Aminessu chef nights. Također, posebnu strast gaji prema sous vide tehnici kuhanja.

Na Ćakulinu se razgovaralo o metodama kuhanja, mediteranskoj kuhinji i problemu kako, kao zemlja, nismo dovoljno prepoznati po svojim jelima, za razliku od maslinova ulja i vina.

Ćakulanje o hrani nije moglo proći bez Zoričićeva pitanja o tome je li bolji istarski ili dalmatinski pršut, na što je Pažanin diplomatski kazao da su to dva vrhunska, ali potpuno različita proizvoda i kako rasprave o tome koji je bolji nisu uopće potrebne. (B. PETROVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter