U NEDJELJU U DOMU HRVATSKIH BRANITELJA

FLAUTA, SAX I PRIJATELJI Nataša Dragun tradicionalno okuplja prijatelje


Već tradicionalno, kao i svake godine u ovo doba, i ove će se godine održati manifestacija Flauta, sax i prijatelji koja je došla do svog 21 izdanja. Koncert u organizaciji Nataše Dragun na programu je u nedjelju, 4. studenog u 20 sati u Domu hrvatskih branitelja.

Različiti žanrovi

- Ove godine nastupaju: Samanta Stell, flauta; Aleksandra Santin Golojka, klavir; Sandro Peročević, kontrabas. Zatim su tu - Linda Uran, skladateljica i solo pjevačica, Matea Beotić, violinistica i Viktor Čižić, klavirist. Tu su i Luka Vrbanec, saksofon, Anica Franjul, klavir i Sebastian Stell, bubnjevi. Predstavit će se i učenik klavira Sven Stjelja koji pohađa OKUD Istra u klasi Srđane Đokić, kao i međunarodno atraktivni bend Techno Vikings. Gost je i Marko Zdravković-Kunac, voditelj Pulske filmske tvornice, a na koji način, otkrit ćemo u nedjelju. Naravno, tu je - pod ravnanjem Ante Dobronića i Branka Okmace - nezaobilazni Puhački orkestar grada Pule koji ove godine obilježava 25 godina rada. Kroz program će nas voditi Tijana Vukić i Šandor Slacki, kazala je Nataša Dragun ističući da je ulaz besplatan.

I ove su godine zastupljeni različiti glazbeni žanrovi i brojni izvođači - solisti, komorni sastavi, bendovi, orkestar. Svaki koncert je svojevrsni osvrt što se u glazbenom smislu dešavalo u razdoblju od prethodnog, a uvijek kroz zajedničko stvaranje - ove godine će biti nešto više klasične i filmske glazbe, ali i jazza i latina.

- Dugogodišnje glazbene suradnje traju sa Samantom Stell, Aleksandrom Santin Golojka i Sandrom Peročevićem - a klasični dio programa posvećen je upravo zajedničkom komornom muziciranju. Imat ćemo priliku čuti čak tri skladbe mlade skladateljice Linde Uran na tekstove Drage Gervaisa, Stanislava Femenića i Vladimira Vidrića, koje će izvesti uz pratnju Viktora Čižića i Matee Beotić, ističe Dragun.

Glazba i film

Vezano uz novosti ovogodišnjeg programa, Dragun ističe da će u suradnji s Pulskom filmskom tvornicom, a nakon prošlogodišnjeg nastupa u Kinu Valli biti prikazana dva filma iz digitalizirane arhive Foto-kino kluba Jelen uz glazbenu pratnju uživo. To su "Agonija smisla" Maria Rubbija i Miroslava Ploja i "Proljeće mladosti" Branka Kosovića, a bend čine Luka Vrbanec, Anica Franjul, Sandro Peročević, Sebastian Stell i Nataša Dragun.

Prvi put nastupaju i Techno Vikinzi - kvartet saksofona & drums, koji svojim energičnim nastupima oduševljavaju brojnu publiku na ulici, u klubovima i koncertnim dvoranama.

        - Hvala svima koji manifestaciju čine mogućom više od dva desetljeća: izvođačima, publici, pokroviteljima, medijima, tehničkoj ekipi. Pokrovitelji su Grad Pula, Istarska županija i Turistička zajednica grada Pule, pokrovitelji IZO Žminj, Marina Ljubanović, Mladen Radić i Dušan Nožica, a suorganizator SAKUD Pula. Poruka je "Glazbom protiv nasilja". Ističem, kad god imam priliku, i potrebu brige za kućne ljubimce - udomljavati, sterilizirati, ne napuštati, voljeti, zaključuje Nataša Dragun. (Vanesa BEGIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter