KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Najbolji džem od šljiva bez šećera

| Autor: Glas Istre
(Foto Pixabay)

(Foto Pixabay)


Ukusni džem može se pripremiti i bez šećera. Posebice kada je riječ o plavim šljivama, a tada je proizvod prikladan i za dijabetičare ili sve one koji izbjegavaju šećer. Ukoliko možete nabaviti ukusne i optimalno zrele plodove plavih šljiva predlažemo pripremu džema u pećnici. Rezultat je neodoljiv. Prema jednoj varijanti, plodove se može prije pečenja i vrlo malo posoliti. Na koncu prema želji umiješajte i malo cimeta ili ruma, još bolje.

SASTOJCI:

3 kg otkoštenih šljiva

PRIPREMA:

Zagrijati pećnicu na 200C. Šljive oprati, otkoštiti i narezati na četvrtine. Poslagati ih u dublji lim za pečenje i u zagrijanu pećnicu. Šljive će pustiti sok i nakon 45 minuta do sat vremena će se početi zgušnjavati. Pecite ih do željene gustoće, obično sat do sati i pol.

Džem pohraniti u sterilne staklenke. Pune staklenke staviti još desetak minuta u pećnicu na 100 stupnjeva, zatim izvaditi, zečepiti staklenke, ostaviti u ugašenoj pećnici dok se skroz ne ohlade.

Spremiti na suho i hladno mjesto, otvoren džem čuvati u hladnjaku nekoliko dana.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini