NAJNOVIJE


OD SUTRA U PULSKOJ FILMSKOJ TVORNICI

Radionice 'lutka animacije' za osnovne i srednje škole

| Autor: Z. A.
Foto Regionalexpress

Sutra počinje novi ciklus radionica u Klubu Pulske filmske tvornice. Pod mentorstvom iskusne autorice i animatorice Lee Vidaković pulski osnovnoškolci i srednjoškolci imati će priliku napraviti svoje prve animirane filmove.

Radionica "Svijet pod povećalom" djeci ima za cilj približiti razlike između ovog našeg vidljivog i opipljivog svijeta i onog nevidljivog, "skrivenog" i apstraktnog koji je vidljiv samo pod "povećalom". Taj svijet može biti unutrašnji svijet polaznika, potpuno izmišljeni svijet; svijet mašte, ludi svijet u kojem je sve moguće.

Djeca od petog do osmog razreda osnovne škole učit će o osnovama lutka animacije i osnovama izrade autorskog filma kroz stvaranje iluzije pokreta. Mentorica naglasak stavlja na slobodu izraza i imaginacije koju će oživljavati plastelinom, cut-out animacijom od papira, objektima te pikselacijom.

Na radionici "Životinje u nama" stariji polaznici okušat će se u izradi i animaciji spiritualne životinje. Radionica animacije pružit će polaznicima praktično usmjeravanje i iskustvo u izradi i animiranju lutaka. Polaznici će imati priliku razraditi svoje ideje, počevši od prvobitnog koncepta, dizajna likova, izrade lutaka i setova, storyboarda, osnova stop animacije, pa sve do završnog djela i postprodukcije koja uključuje montažu i dizajn zvuka. Rezultat radionice bit će autorski animirani filmovi u kojima polaznici oživljavaju stvorenja koja nose u sebi.

Radionica će se održavati kontinuirano tijekom ožujka i travnja i to utorkom i četvrtkom od 17 do 19,30 sati za osnovnoškolce te subotom od 11 do 16 sati za srednjoškolce. Zainteresirani učenici osnovnih škola odnosno njihovi roditelji djecu prijavljuju putem maila na: pulskafilmskatvornica@gmail.com, s naznakom u predmetu poruke "Prijava za radionicu animacije" ili slanjem sms poruke s imenom i prezimenom polaznika na +385 981890060. Zainteresirani učenici srednjih škola prijavljuju se ispunjavanjem prijavnice na idućem linku na stranici PFF-a.

Lea Vidaković (Subotica, 1983) studirala je na odsjeku grafike pri Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu i animaciju na Volda Sveučilištu u Norveškoj. Magistrirala je audiovizualne umjetnosti na Royal Academy of Arts (KASK) u Belgiji, a trenutno piše doktorat na Nanyang Technological University u Singapuru. Autorica je nekoliko animiranih filmova u tehnici lutka animacije s kojima je sudjelovala na nizu domaćih i međunarodnih filmskih festivala.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike