Projekcija tri filma

PULSKA FILMSKA TVORNICA Mlada pulska autorica Noemi Ribić u gostima

| Autor: Zoran ANGELESKI
Mlada pulska filmašica Noemi Ribić

Mlada pulska filmašica Noemi Ribić


Prikazat će se autorski film ''Odrasti u malo drvo" Noemi Ribić, koji je ocijenjen kao najbolji studentski film na Međunarodnom danu animacije prošle godine, a na Danima hrvatskog filma ove godine dobio nagradu za najbolju glazbu

Sutra u 20 sati u Klubu pulske filmske tvornice prikazat će se tri filma mlade pulske autorice Noemi Ribić, a nakon projekcija putem video poziva razgovarat će se s autoricom koja trenutno odrađuje praksu u Estoniji.

U Klubu će se prikazati tri kratkometražna filma, dva animirana i jedan igrani koji sadrži elemente animacije, i to šestominutni autorski film "Odrasti u malo drvo", 22-minutni igrani film "Saras intime betroelser (Sara's Intimate Confessions)" na kojemu je Noemi imala prilike raditi na razmjeni na Sveučilištu Voldi u Norveškoj te petominutni diplomski projekt "Koreografija" koji je još uvijek u fazi postprodukcije. Moderatorica večeri je Dina Cvek, a ulaz na projekciju je besplatan.

Noemi Ribić (1995.) završila je u Puli Opću gimnaziju 2014. godine te je upisala studij Animiranog filma i novih medija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Na preddiplomskom studiju radila je u medijima animiranog i eksperimentalnog filma, performansa i stripa. Diplomski studij nastavila je na istom odsjeku te je 2018. godine jedan semestar provela na razmjeni na Sveučilištu u Voldi u Norveškoj, gdje je imala priliku biti dio animatorskog tima na diplomskom filmu ''Sarine intimne ispovijesti'' redateljice Emilie Blichfeldt. Prošle godine dovršila je svoj prvi autorski film ''Odrasti u malo drvo'' pod mentorstvom Darka Bakliže te u suradnji s pulskim kompozitorom i glazbenikom Lukom Šipetićem. Film je prikazan na mnogim festivalima te je ocijenjen kao najbolji studentski film na Međunarodnom danu animacije 2019. godine, a na Danima hrvatskog filma ove godine dobio je nagradu za najbolju glazbu. Noemi je na jesen 2020. diplomirala s novim filmom ''Koreografija'' koji je trenutno u postprodukciji te je nedavno započela praksu u studiu Eesti Joonisfilm u Talinu.

Pulska filmska tvornica uskoro počinje s 10. Školom animiranog filma, ali o tome će zainteresirane pravovremeno obavijestiti kroz nekoliko dana. Obzirom na preporučene mjere (COVID-19), broj mjesta je ograničen pa se zainteresirane moli da se jave na klub.pft@gmail.com kako bi najavili svoj dolazak na vrijeme.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini