Za djecu i odrasle

Prva predstava Lutkarske družine Merlin "KRALJEVA KĆI" U SUBOTU NA IGRALIŠTU ROJCA

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Predstava, Merlin

Predstava, Merlin


Lutkarska družina Merlin igrat će predstavu "Kraljeva kći" na igralištu Rojca. Riječ je o poklon predstavi koja će biti na programu tijekom tri subote u prosincu s početkom u 11 sati, a premijera je ove subote, 28. studenog. Scena je postavljena u srednjovjekovnom šatoru na dječjem nogometnom igralištu, a predstava je namijenjena djeci i odraslima. Traje pola sata i gledatelji su na otvorenom, a treba doći s maskicom i paziti na razmak.

Udruga za promicanje kreativnosti Merlin je početkom godine pokrenula radionicu lutkarskog kazališta i ovo im je prva predstava, a rađena je po istarskoj narodnoj bajci, koju je za lutke adaptirao Karlo Stipić. Lutke su izrađene u suradnji Udruge Merlin i Udruge 2K-Kempkatzen iz Rojca, a oživljavaju ih Karlo Stipić, Sofija Apostolovski i Igor Zenzerović.

Priča počinje u dvorcu kralja koji svojoj kćerki traži prosce, ona ih redom odbija te se odlučuje za onog koji na specifičan način pobjeđuje zmaja. Sadržaj predstave je vezan na srednjovjekovnu kulturnu baštinu Istre, tradicionalnu glazbu, legende o zmajevima, odjeći iz 15. stoljeća, specifičnim srednjovjekovnim karakterima, očuvanju prirode i reciklaži tekstila, ženskim pravima i vrijednostima osobnog odabira.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of