SVA NAŠA VJENČANJA

Izložba u klubu Kotač u prizemlju Rojca: FOTOGRAFIJE VJENČANJA ISTOSPOLNIH PAROVA

| Autor: Zoran ANGELESKI
Izložbom žele pokazati da postoje, da se ne boje pokazati svoju ljubav i sreću te da ne pristaju na život 'u ormaru'

Izložba donosi privatne fotografije 11 istospolnih parova koji su sklopili životno partnerstvo u Hrvatskoj ili brak izvan Hrvatske. Fotografije njihovog najvažnijeg dana u životu hrabro su podijeljene s hrvatskom javnošću, pokazujući da ljubav i zajedništvo ne poznaju granice

Izložba "Sva naša vjenčanja", dokumentaristički prikaz sklapanja životnih partnerstava u Republici Hrvatskoj, otvara se večeras u 20 sati u pulskom klubu Kotač u prizemlju Rojca. U organizaciji kolektiva Proces i suradnji s udrugom 'Dugine obitelji', izložba donosi privatne fotografije 11 istospolnih parova koji su sklopili životno partnerstvo u Hrvatskoj ili brak izvan Hrvatske.

Fotografije njihovog najvažnijeg dana u životu hrabro su podijeljene s hrvatskom javnošću, pokazujući da ljubav i zajedništvo ne poznaju granice. Zakon o životnom partnerstvu donesen je velikom većinom glasova u Saboru 2014. godine, a od tada je u Hrvatskoj preko 260 parova sklopilo životno partnerstvo.

Cilj je izložbe podizanje vidljivosti LGBTIQ+ parova koji su sklopili životno partnerstvo ili brak. Javna vidljivost istospolnih parova još je uvijek vrlo rijetka, što je zasigurno rezultat kako strahova od reakcija okoline, obitelji, poslodavca, tako i želje za privatnošću. Ovom izložbom žele pokazati da postoje, da se ne boje pokazati svoju ljubav i sreću i da ne pristaju na život 'u ormaru'.

Na otvaranju izložbe pridružit će im se članovi Duginih obitelji s kojima će se razgovarati o samoj izložbi, a posjetitelji će moći vidjeti i slikovnicu "Moja dugina obitelj", čiji je cilj jačanje socijalne integracije djece koja imaju istospolne roditelje te promicanje tolerancije i poštovanja različitosti.

Proces je kolektiv posvećen osvješćivanju društva te njegovom senzibiliziranju s LGBTIQ+ zajednicom. Djeluje kroz radijsku emisiju na Radio Rojcu i programe u klubu Kotač, koncipirane kao predstavljanje i približavanje queer kulture i života LGBTIQ+ zajednici te svim zainteresiranim sugrađanima s ciljem stvaranja sigurnog prostora za pripadnike i pripadnice zajednice.

Dosad je organizirano 11 događanja: od razgovora s umjetnicima i umjetnicama, projekcija filmova, koncerata, partyja, do performansa i izložbi. Eventi su besplatni jer organizatori žele stvoriti prostor za otvoreno društvo koje prihvaća različitost.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of