tlo se miče, zemlja se trese...

Veliki horoskop za travanj: Bit će ovo najintenzivniji mjesec u godini za sve znakove

| Autor: Sanda Milinković
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Dobro došli u najintenzivniji mjesec 2024. godine. Travanj nudi pomrčine, retrogradni Merkur, udar Marsa i Saturna i veliko buđenje Jupitera i Urana. Što bi se reklo –  tlo se miče, zemlja se trese, i nadamo se da je to samo metafora, jer ovo je definitivno mjesec u kojem vas istina može osloboditi.

Travanj neće biti najlakši mjesec za putovanja, ali ako imate fleksibilnosti u odabiru, kraj mjeseca izgleda puno bolje od početka. Merkur nas sve tjera retrogradnim stacioniranjem 1. travnja, a pomrčina Sunca u Ovnu dolazi 8.4, nakon čega slijedi konjunkcija Marsa i Saturna desetog travnja.

Prvih tjedan dana u mjesecu daleko je najproblematičniji i najfokusiraniji na probleme. Spakirajte svoj doslovni i metaforički komplet prve pomoći u prtljagu!

Zapamtite pritom da, kada se jedna vrata zatvore, druga se otvore. Konjunkcija Jupitera i Urana 20.4. je fenomen koji se događa jednom u svakih 14 godina i to je vrsta koja mijenja paradigme, otvara nove vidike, materijalizira nove prilike i utječe na duboko unutarnje kretanje i oslobođenje.

OVAN

Pokušajte se osloniti na svoje rituale pomoću kojih pronalazite sami sebe jer ovoga ćete se mjeseca morati povezati sami sa sobom. Vaš vladajući planet, Mars, tjerat će vas da usporite i provjerite jeste li u skladu s vašim iskrenim željama i potrebama.

Ambicije će vam biti na vrhuncu i bit će mnoštvo prilika u kojima ćete moći zasjati i požeti plodove teškoga rada. Ali, nemojte zaboraviti prihvatiti vlastitu odgovornost, ne samo za postignuća nego i za zasluženi odmor.

Ključ je u balansu pa slobodno pokorite svijet, ali se pritom i pobrinite sami za sebe.

BIK

Možda ćete imati osjećaj da ste zaglaviti u dubokom blatu, a ako vas uhvati takav osjećaj, zastanite na trenutak i razmislite o tome što vas koči od prisustva u sadašnjem trenutku.

Krajem mjeseca, pripremite se za dozu inspiracije jer će vam Jupiter i Uran dati iskricu koja će vas izvući iz onog blata s početka mjeseca.

Prihvatite određene razigrane aktivnosti koje će vam vratiti osmijeh na lice usred stresa uslijed tenzija. Zapamtite, kreativnost je vaš saveznik, a svijet vaše platno. Istupite i počnite slikati remek djelo!

Foto: Pexels

BLIZANAC

Pripremite se za održavanje svoje društvene baterije napunjenom u travnju – možda će vam trebati više nego inače jer bi ovog mjeseca mogli razmišljati o tome kakav prostor zauzimate u svojoj zajednici.

Naravno, poznati ste po tome što letite okolo poput društvenog leptira, ali možda je vrijeme da usporite i cijenite “vrtove” u kojima se nalazite. Uostalom, ljudi kojima se okružujete su poput ogledala koja odražavaju stražnje aspekte vašeg života.

Budući da je vaš vladajući planet Merkur  stacioniran retrogradno tijekom većeg djela mjeseca, morat ćete biti posebno oprezni u komunikaciji i potencijalnim svađama.

Lako se osjećati pomalo izolirano ili nepovezano tijekom ovog vremena, ali to je također prilika da preispitate svoj put i društvo u kojem se nalazite.

Dakle, Blizanci, odvojite trenutak da zastanete i cijenite ljepotu zajednica čiji ste dio. I zapamtite, čak i ako se Merkur poigrava s vama, preživjet ćete!

RAK

Osjećate li se pomalo uhvaćeni u kozmičkom vrtlogu u posljednje vrijeme? Iako bi Blizanci i Djevica mogli imati problema tijekom retrogradnog Merkura, vi imate sezonu pomrčina s kojom se morate boriti, što će sigurno dovesti do niza emocija i otkrića.

Početkom mjeseca mogli biste se osjećati pomalo zanemareno ili podcijenjeno. Ali, evo u čemu je stvar: morate se zauzeti za sebe da biste dobili priznanje koje zaslužujete. Nemojte čekati da vam netko preda to cvijeće – samo naprijed i zgrabite ga, vičući: “Ovo je moje, hvala vam puno!”

U travnju se radi o krčenju jasnih putova prema vašim ciljevima i odbacivanju bilo kakvih popustljivosti koje bi vas mogle kočiti. S mladim Mjesecom koji donosi pomrčinu Sunca u Ovnu i punim Mjesecom koji sjaji u Škorpionu, potaknuti ste da se ponovno povežete sa svojim strastima i zatražite ono što vam s pravom pripada. Dakle, Rakovi, izdržite! Vjerujte u proces jer dobre stvari su definitivno na pomolu.

LAV

Travanj se kotrlja u svom punom sjaju – i sada je vaše vrijeme da zablistate još jače nego inače. Dok oko vas cvjeta proljeće, odvojite trenutak da razmislite koje sjeme želite posaditi u svom životu – i figurativno i doslovno.

Ovaj mjesec vrvi prilikama za rast i obogaćivanje pa se zato ne suzdržavajte – dopustite sebi da budete spužva koja upija sva bogatstva koja vam život nudi.

Izazovite se da istražite različite perspektive i proširite svoje horizonte.

Sa Suncem, vašim vladajućim planetom, koji ovog mjeseca počinje u Ovnu i završava u Biku, na putu ste prema novim ciljevima i uspjesima. Držite oči otvorene i zbog konjunkcije Jupitera i Urana—mogla bi pokrenuti neke uzbudljive događaje u vašoj karijeri. Dakle, prihvatite avanturu koja je pred vama. Svijet je vaša pozornica, a travanj je spreman za vaš veliki nastup!

Foto: Pexels

DJEVICA

Djevice, pripremite se! Situacije pred vama mogle bi se činiti pomalo intenzivnima. Plovite nekim dubokim vodama, metaforički govoreći. Travanj donosi snažne energije koje bi mogle iskopati stare rane, otkriti skrivene istine i izbaciti ono što ste gurali pod tepih. Ali ne bojte se, ovaj je mjesec posvećen liječenju tih unutarnjih demona i rješavanju kostura iz ormara.

Navikli ste biti stijena za druge, uvijek pružajući ruku pomoći. Pa, sada je vrijeme da tu ljubaznost proširite i na sebe. U redu je mahati bijelom zastavicom  i tražiti podršku umjesto da se borite sami.

Intimnost može biti teška kada si ne dopuštate da budete ranjivi pa zato odvojite trenutak da razmislite o tome što trebate otpustiti ili prihvatiti da biste se otvorili drugima. A s retrogradnim Merkurom, ne zaboravite stvari raditi polako i postojano. Liječenje je putovanje, a ne sprint. Krenite korak po korak.

VAGA

U središtu pozornosti travnja bit će vaše veze pa ćete krenuti na putovanje njihova testiranja i jačanja. Znamo da ste za očuvanje mira, ali travanj od vas zahtijeva malo više asertivnosti. Nema više guranja problema pod tepih samo da bi se izbjegao sukob – vrijeme je da se ovim problemima pozabavite izravno. Bilo da se radi o postavljanju granica, započinjanju teških razgovora ili osiguravanju da se vaš glas čuje, ključno je preuzeti kontrolu nad svojim odnosima.

Ali hej, pripazite na retrogradnu energiju Merkura – mogla bi vam pojačati temperament. Govorite istinu, ali pokušajte ostati smireni i izbjegavajte nepotrebnu oštrinu. Sa vedrije strane, Venera, vaš vladajući planet, visi u Ovnu veći dio mjeseca što unosi razigranu vibru u vaše odnose, ublažava napetosti i dodaje dašak zabave, piše Cole Prots za WMagazine

ŠKORPION

Škorpioni, pripremite se za pun Mjesec jer ovoga travnja slijeće točno u vaš znak! Ovaj kozmički događaj donosi priliku da otpustite dio napetosti koju ste nosili. Ali evo obrata: otpustiti znači suočiti se s nekim istinama o sebi. Srećom, duboko uranjanje u stvarnost vaša je specijalnost, tako da nema problema.

Pomalo ste prikriveni perfekcionist, zar ne? Ovog je mjeseca ključno ublažiti tu želju zdravom dozom suzdržanosti. Postoji rizik od izgaranja ili osjećaja da se neprestano borite uzbrdo. Ali ne bojte se! Ova gruba zakrpa služi kao podsjetnik da vaš rad treba biti pravi odraz onoga što jeste.

S Marsom, jednim od vaših vladajućih planeta, provodeći kvalitetno vrijeme u Ribama, pronaći ćete dozu opuštanja kroz kreativnost i duhovnost, a možda čak i strastvenu vezu ili dvije. Iskoristite priliku da osvijetlite sebe i osigurate da su vaši napori usklađeni s vašim unutarnjim željama.

Foto: Pexels

STRIJELAC

Travanj servira veliki tanjur razigranosti samo za vas, nakon silne užurbanosti i strke koja vam je uzdrmala rutinu. Ali, morate se malo smiriti prilikom avantura jer vaša spontana priroda mogla bi se pojačati za stupanj ili dva tijekom sljedećih nekoliko tjedana, pa pripazite na taj avanturistički duh. I pripazite na one stare plamenove koji klize u vaše poruke na društvenim mrežama.

Koliko god primamljivo bilo, nemojte se uhvatiti u zamku nostalgije.

Umjesto toga, iskoristite travanj kao priliku da se ponovno povežete s onim što “pali” vašu vatru i donosi vam radost. Ako se osjećate pomalo nespretno ili vam nedostaje strasti, nemojte se uznemiravati. Shvatite to kao znak da istražite nove puteve.

S vašim vladajućim planetom, Jupiterom, koji se približava Uranu, otvara se cijeli novi svijet mogućnosti. Prigrlite avanturu, Strijelci jer to je ono što radite najbolje!

JARAC

Vi ste moćnici zodijaka, ali čak i najpredaniji radnici među vama tu i tamo trebaju odmor.

Travanj signalizira pomak prema njegovanju doma i sreći pa je vrijeme da zastanete, dobro procijenite situaciju i ponovno se povežete s onim što vam je uistinu važno.

Nitko od vas ne traži da sve odbacite i uzmete trajni odmor od svojih ciljeva. Više se radi o tome da pronađete točke između posla i blagostanja.

Ovaj mjesec smatrajte blagim poticajem za malo proljetnog čišćenja, i metaforički i doslovno.

Uz Saturn, vaš vladajući planet, koji se hladi u Ribama, postoji lekcija u prepuštanju kontrole. Ako se pojavi obiteljska drama, iskoristite to kao priliku za vježbanje ove lekcije. Prihvatite pomak prema uravnoteženijem i skladnijem obiteljskom životu.

VODENJAK

Vodenjaci, pripremite se za mjesec pun mentalne gimnastike!

S vašim snažnim intelektom, travanj obećava da će biti poput igrališta za vaš um. Upijajte intelektualne vibracije i pustite svoju znatiželju na volju.

Bilo da čitate dobru knjigu, pišete svoje misli u dnevnik ili se upuštate u duboke razgovore s prijateljima, ovaj je mjesec u znaku razmjene informacija. Ali zapamtite, s velikom mentalnom sposobnošću dolazi i velika odgovornost. Dok istražujete nove ideje, ne forsirajte previše.

Retrogradni Merkur mogao bi dovesti do nekoliko zaokreta u komunikaciji, stoga postupite lagano i poštujte tuđe granice.

Konjunkcija Jupiter-Uran je kao kozmički “daj pet” samo za vas, a budući da vama vlada Uran, ovo je poravnanje posebno moćno.

Vrijeme je da pojačate svoj osjećaj sigurnosti, poboljšate svoj emocionalni alat i svome domu date dodatnu ljubav. Potražite prilike da poboljšate svoj osjećaj stabilnosti i blagostanja tijekom travnja.

RIBA

Čini se da će travanj biti izazovna vožnja za vaše financije. S retrogradnim Merkurom, pravo je vrijeme da preispitate kako donosite novac i možda malo “zatvorite špinu”.

Prihvatite ideju proljetnog čišćenja ne samo svog prostora, već i cjelokupnog života i napravite mjesta za novo otpuštanjem starog!

Kao Riba, možda ste malo (previše) nostalgični, ali odvojite trenutak da se zapitate služi li vam doista ono čega se sada držite. Ponekad se ne radi o tome da počnete od nule, već o pronalaženju onoga što je doista u skladu s vašim trenutkom u životu.

Kao jednom od Jupiterovih suvladara, prilike vam nisu strane. Jupiterova prisutnost potiče rast i učenje, često kroz smislene razgovore. Nemojte se bojati uključiti se u rasprave ovog mjeseca jer tko zna koji bi vam se uvidi ili šanse za rast mogle dogoditi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater