Znanstvenici potvrdili

Muškarci provode više vremena u kupaonici od žena

| Autor: Šarlota Brnčić
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Znanstvenici se slažu da bi maksimalno vrijeme potrebno za evakuaciju u zdravoj situaciji trebalo biti jednako 5 minuta, ali u nekim slučajevima može biti i samo 12 sekundi.

Većina ljudi također obavlja nuždu jednom ili dva puta dnevno, iako ne postoji “normalan” broj pražnjenja crijeva dnevno.

“Mislim da svatko tko poznaje muškarce zna da je istina da muškarci provode više vremena u kupaonici nego žene – kaže za Yahoo Life Kyle Staller, gastroenterolog i direktor Laboratorija za gastrointestinalni motilitet u Općoj bolnici Massachusetts (SAD) – ali u stvarnosti je mnogo manje vjerojatno da će imati crijevne probleme i kronični zatvor.”

Naime, žene su te koje u prosjeku imaju više problema s defekacijom zbog hormonalnih fluktuacija, pri čemu je zatvor vjerojatniji tijekom trudnoće, prije menstrualnog ciklusa i nakon menopauze.

No, unatoč tome uopće nemaju reputaciju da satima sjede na WC-u.

Prema istraživanju koje je u Njemačkoj provela Udruga za istraživanje potrošača, muškarci u prosjeku čitaju više od žena dok su na zahodu.

Sveučilište Oxford (Velika Britanija) i Sveučilište Canberra (Australija) izvijestili su da je vjerojatnije da će muškarci također prelistati sadržaj na svojim telefonima, uvijek u kupaonici.

Međutim, studija – koja je ispitala više od 2.000 Australaca o njihovim navikama čitanja vijesti – sugerira da bi ovo otkriće moglo više odražavati razlike između poslova koje obavljaju muškarci i žene.

Nadalje, ne treba zanemariti društvenu stigmu: općenito je zapravo prihvatljivije da muškarci priznaju činjenicu da imaju stolicu.

Žene bi stoga mogle htjeti brzo ući i izaći iz kupaonice kako ne bi previše objašnjavale.

Konačno, postoji još jedan posljednji prilično “uznemirujući” aspekt: ??muškarci mogu vidjeti kupaonicu kao pravi bijeg, mjesto gdje nema odgovornosti ili očekivanja.

Od njih se neće tražiti da pripreme hranu za djecu ili riješe problem na poslu ako sjede na WC-u.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini