ŠTO KAŽU ZVIJEZDE?

HOROSKOP ZA KOLOVOZ: ribe moraju početi odmarati, a rakovima se savjetuje – štednja

| Autor: Sanda Milinković
(Foto: Pexels)

(Foto: Pexels)


Kolovoz će se kretati puževim korakom – što bi nekima moglo stići kao olakšanje, a neke razbjesniti. Možda čak i oboje. Jer to je srž retrogradne sezone – dok Venera ostaje u svom kretanju unatrag, Merkur se pridružuje retrogradnoj skupini, a Mars ulazi u Vagu na kraju mjeseca gdje se bori da djeluje u svojoj uobičajenoj brzoj i hitnoj prirodi.

Podsjetnik je to da idete polako.

Nemojte forsirati stvari kada jednostavno ne idu nego napravite pauze i pokušajte ponovno kasnije. Neki se planovi možda neće ostvariti ili će zahtijevati preradu i ponovnu procjenu.

Što vas čeka, provjerite u nastavku.

Datumi koje treba zapamtiti:

1. kolovoz: pun Mjesec u Vodenjaku
16. kolovoz: mladi Mjesec u Lavu
23. kolovoz: Sunce ulazi u Djevicu, a tamo ostaje i retrogradni Merkur
27. kolovoz: Mars ulazi u Vagu
30. kolovoz: pun Mjesec u znaku Ribe

LAV

Morat ćete donijeti teške odluke u vezi s vašim financijama ovog mjeseca, dragi Lavovi. Dok procjenjujete svoju potrošnju i slažete proračune, odgovorite na veliko pitanje: što vam zapravo nedostaje da biste se osjećali dovoljno stabilnim da živite punim plućima?

Odgovori mogu biti više od financijskih pitanja i možda ćete morati otpustiti određene stvari i situacije da biste mogli napraviti mjesta za ono što doista želite pozvati unutra.

DJEVICA

Kolovoz je mjesec suprotnosti, a oporbena privlačnost vaše želje da se i sakrijete i budete viđeni je jaka—i zbunjujuća! Rješenje je u tome što možete oboje. Ostanite prisutni da biste procijenili za što ste sposobni u bilo kojem trenutku.

Ako je kontradiktorno – ako se osjećate iscrpljeno, ali trebate povezanost – možda možete osmisliti strategiju kompromisa u kojem ćete dobiti ono što trebate. Ne mora baš sve biti stresno. Svaki novi dan je prilika za novi pokušaj.

VAGA

Usporite malo ovaj mjesec dok punite baterije za nova druženja. Odlučite se za manja okupljanja i intimne razgovore jedan na jedan u velikom broju ljudi. Ili možda malo opušteniji društveni događaj kao što su radni sastanci u kafiću gdje imate prednost biti s ljudima, ali još uvijek imate mjehurić samoće.

Iako je vrhunac ljeta, moglo bi vam dobro doći malo više vremena nasamo kako biste se osjećali prisutnije kada provodite vrijeme s ljudima do kojih vam je stalo.

ŠKORPION

Možda postoji međuljudska dinamika u koju ste upućeni – ili možda prilično upleteni – koja je važna, ali još uvijek uzima mnogo od vas. Povrh svega, možda se osjećate pomalo nesigurno u vezi svoje budućnosti.

Zapamtite da ne morate uvijek biti 100 posto sigurni da biste poduzeli odlučnu akciju. Možete krenuti naprijed čak i s mrvicom oklijevanja. Podsjetite se što vam je najvažnije u trenucima zbunjenosti.

STRIJELAC

Čak i ako se osjećate razočarano samim sobom, odvojite se od očekivanja drugih – i nemojte biti previše strogi prema sebi. Ponekad je najteži posao pružiti samome sebi suosjećanje za vlastite neuspjehe.

Zapamtite, neuspjeh je dio ljudskog iskustva i često najbolji način za učenje! Dopustite neuspjehu da prođe kroz vas da biste ga mogli arhivirati kao naučene lekcije, a zatim ga pustite i krenite dalje.

JARAC

Možda ćete se osjećati pomalo nabrijano i nesigurno oko svojih sljedećih koraka—posebno nakon završetka određenog cilja. Ponekad postoji određena praznina koja prati postizanje cilja, ali ovo je ujedno i podsjetnik da postoji mnogo magije tijekom procesa, baš kao što postoji i olakšanje koje dolazi sa postizanjem cilja.

Ali, ako niste sigurni što slijedi, umjesto pretjeranog planiranja i razmišljanja, samo se pojavite i vidite kamo će vas put odvesti. Usput ćete nešto naučiti i dobiti potrebnu jasnoću.

VODENJAK

Nove suradnje su na pomolu ako se potrudite. Saznajte kako proširiti svoj krug veza tako što ćete naučiti postavljati prava pitanja. Kada niste sigurni u odgovore, postavite još više pitanja.

Takva bi se energija mogla pojaviti u vašim odnosima ovog mjeseca. Možda ćete ustanoviti da je vaša znatiželja pojačana i kao rezultat toga možete otkriti jasnoću koju tražite.

RIBA

Možda ste se rastegnuli na previše strana. Radite li previše? Ne zato što ne možete reći ne (zapravo, ima i tu istine), već zato što ste iskreno zainteresirani? Zamislite malo dijete koje pojede previše šećera i onda se taj šećer naglo sruši.

Ovo biste mogli biti vi krajem mjeseca ako ne stanete na loptu s potvrdama dolazaka na različite događaje. Odredite prioritete da ne biste posljednje tjedne ljeta proveli toliko iscrpljeni da ste preumorni čak i za uživanje.

OVAN

Vaš zadatak ovog mjeseca pred vama je razumjeti kako se rad i igra preklapaju kao iskustvo svrhe i užitka. Na primjer, kako rad može biti ugodan, a igra može biti svrsishodna.

Ovo vas može naučiti kako integrirati različite proturječnosti i suprotnosti u svoj život – ne morate negirati prisutnost jednog zbog drugoga. Više od jedne stvari može biti istina u isto vrijeme. Kako se možete bolje nositi s proturječnim situacijama i iskustvima?

BIK

Događaji iz vaše prošlosti možda su se već dogodili, ali vaš odnos s njima nije fiksiran u vremenu. Odnosno, način na koji se odnosite prema prošlosti nije statičan, a vaše razumijevanje toga se mijenja kako se i vi mijenjate.

Osvrnuti se na prošlost može biti teško, ali ako ste spremni, isplati se. Jer, ponekad promjena može biti bolna – ali, na kraju, oslobađajuća.

BLIZANAC

Za vas dragi Blizanci moguće je doslovno ili metaforičko putovanje. Promjena je na pomolu – čak i ako je samo posađeno sjeme ideje ili želje. Ili ste možda već duboko u tranziciji.

Postoji dio vas koji žudi za tim da se malo udaljite od onoga što vam je poznato da biste mogli doživjeti razdvojenost koja je u konačnici dobra za vas. Neki od vaših velikih snova također počinju postajati manje relevantni i vrijeme je za stvaranje novih. Ali, morate napraviti taj prvi korak izvan svoje zone udobnosti.

RAK

Kolovoz je tu da odlučite uštedjeti sredstva i uživati u svom neposrednom okruženju umjesto da se odvažite na daleku avanturu. Zaokupite svoje vrijeme kućnim i lokalnim izletima i budite kreativni u provođenju vremena bez previše trošenja. Možda ćete biti inspirirani da naučite neke nove informacije ili vještine.

Posjetite svoju lokalnu knjižnicu i društvene rekreacijske centre pa se prijavite za besplatne događaje i tečajeve. Bit ćete raspoloženi za intelektualno stimulativno i inspirativno vrijeme.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom