Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Popečci od kelja

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Ako i ne volite povrće, ovi popečci bez mesa će vas ugodno iznenaditi. Još će biti ukusniji ako im dodate tartar umak.

Sastojci:

500 g kelja

300 g krumpira

jaje

50 g brašna (bijelo, pirovo ili integralno)

režanj češnjaka

žlica maslinovog ulja

sol

papar

par žlica brašna za uvaljati popečke

oko 100 ml ulja za prženje

Priprema:

Krumpir narežite na četvrtine i stavite kuhati u posoljenu vodu. Kad je kuhan na pola, dodajte oprani kelj narezan na trakice i skuhajte do kraja.

Na maslinovom ulju kratko prepržite sitno nasjeckani češnjak, bit će dovoljno svega 5 sekundi, nemojte da dobije neugodan miris.

Skuhani krumpir i kelj stavite u plitku posudu ili plitki lonac pa izgnječite drobilicom za krumpir.

Dodajte preprženi češnjak, jaje, brašno, sol i papar pa sve zajedno izmiješajte da nastane smjesa od koje ćete moći oblikovati popečke.

Smočite ruke kako bi vam bilo lakše rukovati smjesom, na taj se način neće toliko lijepiti za prste, i oblikujte popečke. Neka budu veličine kao prosječni faširanci.

Svaki uvaljajte u brašno. Na tavi zagrijte ulje i na srednje jakoj vatri pržite svaki par minuta sa svake strane. Poslužite vruće uz najdraži umak.

Izvor: Indeks Recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini