U TJEDNU KADA SE OBILJEŽAVA DAN ŽENA

U Rijeci u ožujku po prvi puta konferencija Women's Weekend

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Konferencija se održava u u prostoru hale Exportdrva, te u Hilton Costabelli Rijeka Spa & Beach Resortu

Konferencija se održava u u prostoru hale Exportdrva, te u Hilton Costabelli Rijeka Spa & Beach Resortu


U Rijeci će se u ožujku po prvi puta održati regionalna konferencija Women's Weekend s ciljem povezivanja i osnaživanja žena, a koja će ondje okupiti važna imena regionalne i svjetske scene. Od 9. do 11. ožujka, posjetitelji i posjetiteljice će na dvije lokacije, u prostoru hale Exportdrva, te u Hilton Costabelli Rijeka Spa & Beach Resortu, kroz brojna predavanja, panele, radionice i razgovore 1 na 1 imati priliku čuti inspirativne priče iz niza područja, od politike, biznisa, lifestylea, IT-a, ljepote do zdravlja.

Tijekom konferencije raspravljat će se o problematici nedovoljne zastupljenosti žena u tijelima odlučivanja i na vodećim pozicijama u politici, biznisu i medijima. Potegnut će se i pitanja: Koji su to izazovi s kojima će se liderice suočiti u 2023. godini i kako ih prevladati? Mogu li danas žene imati sve - obitelj, karijeru i vrijeme za sebe? Odgovore na ova i brojna druga aktualna pitanja dat će poznate poduzetnice, političarke, glumice i influencerice.

Direktorica programa i organizatorica konferencije, Nevena Rendeli Vejzović, istaknula je da je Women's Weekend nastao prvenstveno kao potreba, a onda i ideja da se na jednom mjestu okupe inspirativne i zanimljive žene iz različitih profesija i biznisa, kako bi se umrežile i razgovarale o važnim temama.

- Women's Weekend je platforma koja napokon stavlja žene u prvi plan, zbog čega nam je bilo važno da s nama budu i poticajne žene iz regije, ali i iz svijeta. Ponosna sam jer ćemo upravo na našoj konferenciji čuti i Renatu Salecl, Maju Göpel, kao i brojne druge žene, naravno, uz poziv i priliku da o svim otvorenim pitanjima progovore i muškarci. I to sve u Rijeci, jednom od rijetkih gradova ženskog roda, izjavila je Rendeli Vejzović koja sudjeluje i u kreiranju programa i promociji poznatog Weekend Media Festivala i Weekend Food Festivala.

Kako najavljuju organizatori, neke od govornica koja će nastupiti u sadržajnom programu su politička ekonomistica Maja Göpel, autorica bestsellera "Poziv na novo promišljanje svijeta", počasna profesorica na sveučilištu Leuphana u Lüneburgu i jedna od najistaknutijih njemačkih ekonomistica, zatim ugledna slovenska filozofkinja i sociologinja Renata Salecl, svojevremeno i slovenska znanstvenica godine te srpska glumica i aktivistica Milena Radulović čija je priča potresla cijelu regiju. Uz spomenute, u programu će, među ostalima, sudjelovati i saborske zastupnice Marija Selak-Raspudić i Sandra Benčić, glumica te aktivistica Jelena Veljača, spisateljica i influencerica Andrea Andrassy, poduzetnica i influencerica Dora Martinović.

Intencija Women's Weekend konferencije je povezati žene iz različitih industrija i društvenih sfera, osnažiti položaj žena i podsjetiti da je važno u užurbanim rasporedima naći vrijeme za sebe. Osim predavanja, panela, one-on-one razgovora, Women's Weekend će biti i mjesto za relaksaciju, zabavu i odmor u tjednu kada se obilježava Dan žena.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater