Wine & romance

Ciklus koncerata u Kašteliru: BRUNO KRAJCAR, SESTRE HUSAR I ODUŠEVLJENA PUBLIKA

| Autor: Davor ŠIŠOVIĆ

U okruženju nalik na nedirnuti prirodni okoliš, pod gustim krošnjama, uz bajkovito dizajniranu rasvjetu, kaštelirsku publiku svojim su nastupom oduševili Bruno Krajcar te sestre Marija Husar Rimac i Ivana Husar Mlinac, za ovu prigodu pojačani saksofonistom Denisom Razumovićem Razzom i gitaristom Tomislavom Presečkim

 

Lani započeti program ljetnih koncerata na otvorenom pod nazivom Wine & romance u Kašteliru odlična je zamisao ovdašnje Turističke zajednice, pa je na prvom takvom događaju u ovoljetnom ciklusu publika potpuno ispunila gledalište uređeno u središnjem kaštelirskom parku iza crkve.

Kombinirani glasovi

U okruženju nalik na nedirnuti prirodni okoliš, pod gustim krošnjama, uz bajkovito dizajniranu rasvjetu, kaštelirsku publiku svojim su nastupom oduševili Bruno Krajcar te sestre Marija Husar Rimac i Ivana Husar Mlinac, za ovu prigodu pojačani saksofonistom Denisom Razumovićem Razzom i gitaristom Tomislavom Presečkim. Koncert su ispunile ljubavne pjesme, ponešto iz repertoara negdašnje grupe Divas, ponešto iz repertoara domaćih kantautora poput Gibonnija ili Tonyja Cetinskog, a bilo je i ponešto starijih evergreena. Poput repertoara, kombinirani su i glasovi: neke su pjesme Ivana i Marija Husar otpjevale zajedno, neke samostalno, a neke i udruživši glasove s Brunom Krajcarom koji ih je kroz cijeli koncert nadahnuto pratio na klaviru. Izvođači su doista dali sve od sebe, a zahvalna publika nije štedjela dlanove aplauzima hvaleći vrhunske izvedbe.

Nakon skoro sat i pol koncerta, priroda kao da je odlučila reći "Dosta je bilo ove ljepote", pa je zbog naglog naleta vjetra, za kojim je slijedio i žestok pljusak, koncert morao biti prekinut, kako saznajemo dvadesetak minuta prije planiranog kraja. Šteta, jer se očekivalo da će se Krajcaru te Ivani i Mariji Husar na pozornici pridružiti i Vanna, koja je do pljuska s obitelji pratila koncert iz publike, a upravo je ona lanjskog ljeta nastupivši također zajedno s Krajcarom otvorila kaštelirski ciklus Wine & romance.

Slave se glazba i vino

Uz ljubav i vrhunsku glazbu ovaj događaj slavi i vino, pa su se publici svojim vinima predstavile tri kaštelirske vinarije: Cossetto, Legovina i Radoš. Dok su prve dvije vinarije već prilično poznate i afirmirane, obitelj Radoš rijetko predstavlja svoja vina izvan zavičaja pa je ovo bila i zgodna prilika da se upotpune spoznaje o vinskoj sceni ovog dijela Istre. Iako je sparna ljetna večer bila idealna za kušanje rosea ili mladih malvazija, sve tri vinarija predstavili su se svojim kompletnim asortimanom i pokazale da na kaštelirski kraj treba računati i kad pomišljamo na izvrsna crna vina, od terana do kreativnih crnih kupaža.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater