ZAGREB

Zoran Predin "pjeva Arsena" 13. ožujka online iz Cankarjeva doma

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Slovenski kantautor Zoran Predin održat će u subotu, 13. ožujka, online koncert "Zoran pjeva Arsena" iz Cankarjeva doma u Ljubljani, na kojemu će s Django Bandom Damira Kukurozovića svirati najljepše balade Arsena Dedića u novim gypsy swing aranžmanima.

Za Arsena Dedića Predina veže dugogodišnje prijateljstvo, a velikog autora osjećao je ne samo kao prijatelja, već i kao mentora, starijeg brata, njegovu srodnu poetsku dušu.

Upravo zato, nakon velikog uspjeha albuma Matije Dedića "Matija svira Arsena" rodila se ideja za album "Zoran pjeva Arsena". Predin je odabrao dvanaest pjesama koje su snimljene u gypsy swing aranžmanima, a njegova dugogodišnja suradnja s Damirom Kukuruzovićem i njegovim Django Group omogućila mu je da svoju ideju ostvari na najbolji mogući način.

Album "Zoran pjeva Arsena", dirljiva posveta najvećem hrvatskom kantautoru Arsenu Dediću, pobudila je veliki interes u regiji, te se od svog izlaska nalazi na prvim mjestima po prodaji, stoji u najavi.

U novim aranžmanima violinista Brune Urlića i Zorana Predina, Arsenovi klasici poput "Kuća pored mora", "Moderato Canatbile", "Ni ti, ni ja", "Imenom sam tvojim zvao", "Pamtim samo sretne dane" dobile su novi stil koji će sasvim sigurno podjednako oduševiti Dedićevu, Kukuruzovićevu i Predinovu publiku, ali i sve one koji vole Leonarda Cohena i Vaya con Dios.

Na četiri pjesme gost je Matija Dedić, slavni pijanist koji je svojim glazbenim umijećem ovim pjesmama dao potrebnu autentičnost i sa kojim je Predin snimio zapažene albume "Tragovi u sjeti" i "Tragovi u sjeti 2".

Koncert u Cankarjevu domu Predinu će biti prvi bez Damira Kukuruzovića, s kojim ga je vezivalo dugogodišnje prijateljstvo i suradnja. Umjesto Kukuruzovića, koji je umro u prosincu 2020. od posljedica covida-19, u izvedbi "novih originala" Arsenovih najljepših balada Predinu će se pridružiti mladi Juraj Markač, Damirov učenik i fan, koji je preuzeo njegove gitarističke dionice.

"Svirajući njegovu omiljenu glazbu, poklonit ćemo se maestru Damiru Kukuruzoviću i poslati pozdrave njegovoj zvijezdi na nebu", poručuje u najavi Predin.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum