ZAGREB

ZFF: Veliki finale hrvatskih naslova uz projekciju "Strica"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zagreb Film Festival u četvrtak donosi veliki finale hrvatskih naslova uz projekciju filma "Strica", posljednjeg u nizu od četiri domaća filma u natjecateljskom programu obljetničkog izdanja. 

Dugometražni prvijenac redateljskog dvojca Davida Kapaca i Andrije Mardešića, na ZFF stiže nakon niza festivala na kojima je osvojio, među ostalim, posebno priznanje u Karlovym Varyma te nagrade za najbolji scenarij i kostimografiju u Puli.

Uloge u filmu tumače Miki Manojlović, Ivana Roščić, Goran Bogdan i Roko Sikavica. Film će u večernjem terminu predstaviti filmska ekipa.

Glavna konkurencija u kino Tuškanac dovodi i "Joyland", gorko-slatku dramu prepunu žudnje i erotike, prvi pakistanski film ikad prikazan u Cannesu, dobitnik Queer palme i nagrade žirija programa Izvjestan pogled te pakistanski kandidat za Oscara.

U Kinoteci se nastavlja program kratkometražne konkurencije, s filmovima u Kockicama "Moj Nikola" Martine Marasović i "Nije pristojno plesati po grobu" Ane Šiškov, te u međunarodnoj kratkometražnoj konkurenciji s armenskim "Stoj na nogama" i grčkim "Na Kserksovom tronu". 

Projekcije u tom kinu počinju s KinoKinom, programom za najmlađe, uz španjolski film "Najnogometaši"  od 12 sati. 

U programu Velikih 5 je "Uspavanka", intimna drama o majkama i majčinstvu premijerno prikazanu na Berlinalu koju je Pedro Almodovar proglasio najboljim debitantskim španjolskim ostvarenjem u posljednjih nekoliko godina. 

Posebne projekcije donose slovenske "Jahače"  Dominika Menceja, inspiriranog filmom "Goli u sedlu", o dvojici prijatelja koji mopedima i chopperima kreću na putovanje kroz Sloveniju i Hrvatsku u potrazi za slobodom i ljubavi. Film je premijerno prikazan na Sarajevo Film Festivalu.

U MSU je na rasporedu repriza nove crno-humorne drame Pjera Žalice, "Praznik rada" nedavno nagrađenog varšavskim Grand Prixom te filmom iz programa Mreža festivala Jadranske regije, "Ružičasti mjesec", dobitnik posebnog priznanja na festivalu Tribeca. 

U Dokukinu KIC se prikazuje dobitnik Zlatnih kolica ZFF-a za najbolji dokumentarni film 2009. "Stari partner" o neraskidivoj povezanosti jednog ostarjelog korejskog bračnog para i njihovog vola. 

Tamo će se u četvrtak održati i predavanje RE-ACT: Osloni se na marketing na kojem će marketinški stručnjaci Alessandra Gropplera i Christine Pelekani predstaviti “tajna oružja” marketinga koja mogu pomoći filmskim profesionalcima u izazovnim vremenima digitalnog doba. Predavanje se realizira u suradnji s radionicom RE-ACT i HAVC-om. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum