ZAGREB

ZagrebDox: Od 4. do 11. listopada u Kinu SC i Teatru &TD

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Nakon što je u ožujku neposredno uoči otvaranja odgođen zbog pandemije koronavirusa, ovogodišnji ZagrebDox ipak će se održati, ali u smanjenom obujmu i na novoj lokaciji - u Kinu SC i Teatru &TD Studentskog centra u Zagrebu, od 4. do 11. listopada.

Organizatori najavljuju da će se prikazati pedesetak filmova, a Kino SC, po broju sjedećih mjesta najveća kinodvorana u Zagrebu, odabrano je jer omogućuje da, uz maksimalno pridržavanje epidemioloških mjera, filmove pogleda najveći broj gledatelja.

Središnji dio programa, natjecateljski, podijeljen je u kategorije međunarodne i regionalne konkurencije, što je i svojevrsni uvid u recentnu produkciju i aktualne autorske preokupacije koji donosi niz ostvarenja koji na zanimljive načine istražuju različite suvremene teme i fenomene ili upoznaju gledatelje s intrigantnim osobnim pričama i živopisnim pojedincima.

U popratnom filmskom programu Best of the Rest bit će prikazano dvadesetak odabranih filmova iz ovogodišnjih službenih programa, između ostaloga i retrospektivni program posvećen nagrađivanoj britanskoj redateljici nominiranoj i za Oscara, Lucy Walker, koja će ujedno održati i online masterclass predavanje u sklopu programa ZagrebDox Pro.

Detaljnije informacije trebale bi uskoro biti objavljene na zagrebdox.net.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater