VUKOVAR

Vukovar: Održan 3. sajam knjiga i nakladništva nacionalnih manjina

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U sklopu Mjeseca hrvatske knjige 2021. u Vukovaru je u subotu održan 3. sajam knjiga i nakladništva nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije - SAKNAM.

Sajam je održan u organizaciji Saveza Rusina Republike Hrvatske i suorganizaciju županijskog Vijeća rusinske nacionalne manjine s ciljem da bi se javnost upoznala s izdavačkom i informativnom djelatnošću manjina u Vukovarsko-sremskoj županiji.

"Ovo je i Godina čitanja i mišljenja sam kao ovaj sajam može potaknuti građane na čitanje, posebice djecu i mlade jer se kroz čitanje može steći i samosvjesnost o pripadnosti određenoj zajednici, odnosno nacionalnoj manjini, što je nama iznimno bitno", rekla je predsjednica Saveza Rusina Republike Hrvatske Dubravka Rašljanin.

Istaknula je kako je stoga na sajmu naglasak stavljen upravo na književnosti za djecu i časopise za djecu na jezicima nacionalnih manjina.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji žive pripadnici osam nacionalnih manjina: bošnjačke, mađarske, rusinske, slovačke i srpske nacionalne manjine koje djeluju kroz županijska vijeća dok pripadnici albanske, njemačke i ukrajinske nacionalne manjine imaju pojedinačne predstavnike.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater