ZAGREB

Više od 200 polaznika Filmske NaSTAVe

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Više od 200 učenika, studenata i nastavnika sudjeluje na zimskom ciklusu Filmske naSTAVe u kinu Tuškanac koja se tijekom zimskih školskih praznika održava uživo do 15. siječnja uživo na online platformi.

Hrvatski filmski savez provodi besplatnu radionicu u suradnji s produkcijskom kućom Factum.

Nastava je započela u ponedjeljak analizom filma "Djeca tranzicije" nakon kojeg je slijedila rasprava na razne teme ? od filmske teorije do društvenih, socioloških priča vezanih uz film. 

Jelena Modrić, predavačica i jedna od osnivačica Filmske naSTAVe u kinu Tuškanac, smatra kako nema boljeg načina od započinjanja novog tjedna od slušanja filmske glazbe, gledanja sjajnih dokumentarnih filmova te analize i interpretacije sa skoro 200 zainteresiranih učenika, studenata i nastavnika iz cijele Hrvatske. 

Po njezinim riječima, Filmska naSTAVa uvijek iznova oduševi svježim idejama, nekim uočenim filmskim detaljima i zapažanjima te mogućnošću upoznavanja i komuniciranja s već poznatim, ali i novim zaljubljenicima u filmsku umjetnost.

Za srijedu je najavljeno gostovanje profesora Nenada Puhovskog, jedne od ključnih osoba u razvoju suvremenoga hrvatskog dokumentarca autora nagrađivanih, ali i žestoko osporavanih filmova te producenta više od 70 dokumentaraca, koji je bio i voditelj jedinog magistarskog studija dokumentaristike u jugoistočnoj Europi na ADU u Zagrebu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini