NAJNOVIJEMEĐUNARODNA KONFERENCIJA "BORDERS AND CROSSINGS"

Više od 150 znanstvenika o putopisima i putovanjima

Arhiva/Ilustracija

Riječ je o međunarodnom znanstvenom skupu posvećenom kulturi i povijesti putovanja, turizmu i interkulturnim prožimanjima kroz putopise

U organizaciji Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije na Brijunima je započela 20. međunarodna i multidisciplinarna konferencija "Borders and Crossings", koja će se održavati ovdje do nedjelje.

Riječ je o međunarodnom znanstvenom skupu posvećenom kulturi i povijesti putovanja, turizmu i interkulturnim prožimanjima kroz putopise, koji organizira međunarodna istraživačka mreža sa sjedištem u Velikoj Britaniji. Do nedjelje će na skupu, kako je najavila organizatorica dr. Nataša Urošević, izlagati više od 150 uglednih znanstvenika, istraživača, stručnjaka i putopisaca iz cijeloga svijeta, kako u plenarnim predavanjima, tako i u 39 paralelnih sekcija. Predavanja koja su na programu do nedjelje su tematski šarolika, uz interpretaciju interdisciplinarnog područja kulture i povijesti putovanja, kao i turizma i kulturnih prožimanja kroz putopise. Sve su to područja koja u raznim segmentima svoga djelovanja pokriva i njeguje pulsko Sveučilište Jurja Dobrile, odnosno njegov Fakultet za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije.

Danas će se, među ostalima, predavanjima predstavit prof. dr. Robert Matijašić, prof. dr. Renata Šamo, Nataša Urošević, Marieta i Kristina Djaković, Kristina Afrić Rakotovac s pulskog Sveučilišta, kao i brojni znanstvenici s hrvatskih i inozemnih sveučilišta.

Znanstveni skup održava se uz potporu Sveučilišta Jurja Dobrile, Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, Istarske županije, Grada Pule te Turističke zajednice Grada Pule (V. B. )


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum
Webcams provided by webcams.travel add a webcam