SPLIT/ZAGREB

Verbum objavljuje knjigu J. Petersona "Izvan reda: još 12 pravila za život"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nakladnička kuća Verbum, nakladnik uspješnice Jordana Petersona "12 pravila za život", najavila je da priprema njezin nastavak pod naslovom "Izvan reda: još 12 pravila za život", koja će 2. ožujka imati istodobnu svjetsku i hrvatsku premijeru.

Autor knjige Jordan B. Peterson, klinički psiholog i proslavljeni profesor s Harvarda i Sveučilišta u Torontu, knjigom "12 pravila za život" milijunima čitatelja je pomogao da kaos u svojem životu dovedu u red, podsjeća nakladnik.

U novoj knjizi "Izvan reda" Peterson donosi još dvanaest životno važnih načela, koja čitatelju pomažu izdržati iscrpljujući teret što neizbježno prati svaku želju da svijet dovedemo u red.

Peterson upozorava na opasnost koja leži u pretjeranoj sigurnosti, napominje nakladnik i dodaje kako razlaže strategije koje pomažu nadići one kulturne, znanstvene i psihološke sile koje čovjeka i društvo guraju prema tiraniji.

Previše kaosa, smatra Peterson, vodi u nestabilnost i tjeskobu, a previše reda može nas skameniti i učiniti nas pokornima i podloženima.

Autor poziva čitatelja da uspostavi ravnotežu između kaosa i reda, ističe nakladnik i dodaje kako služeći se istinama drevne mudrosti iz filozofije i poznatih svjetskih mitova i priča te uvidima iz psihologije i iskustvima iz vlastitog života te kliničke prakse izlaže načela koja čitatelje mogu usmjeriti prema odvažnijem, iskrenijem i smislenijem življenju.

Verbumovo izdanje, ističe nakladnik objavljuje se u, za hrvatske prilike, iznimno visokoj nakladi od 12.000 primjeraka.

Jordan B. Peterson autor je uspješnice "12 pravila za život". Njegovi YouTube videozapisi i podcasti privukli su stotine milijuna slušatelja. Autor je ili suautor više od stotinu znanstvenih akademskih radova.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini